Κόσμος

Γερμανία: Παρατέινονται οι έλεγχοι στα σύνορα

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ενημέρωσε τις Βρυξέλλες ότι η Γερμανία σκοπεύει να παρατείνει τους ελέγχους στα σύνορά του έως την 1η Νοεμβρίου. Οι έλεγχοι  ξεκίνησαν με στόχο να περιοριστεί η εισροή προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μέσω της Αυστρίας.

Σε επιστολή που έστειλε ο ντε Μεζιέρ προς τον Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο τον ενημερώνει ότι οι έλεγχοι στα σύνορα της Γερμανίας θα παραταθούν για 20 ημέρες ως την 1η Νοεμβρίου. Το μέτρο αφορά κυρίως τα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία.

Λόγω «της συνεχιζόμενης, ανεξέλεγκτης, μεγάλης εισροής (προσφύγων) από τρίτες χώρες» και προκειμένου να διασφαλιστεί «η ασφάλεια και η τάξη» είναι ανάγκη να παραμείνει σε ισχύ το μέτρο, τονίζεται στην επιστολή.

Στην Αυστρία καταγράφηκαν από τις 5 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου 221.148 πρόσφυγες, όμως μόνο το 3,8% από αυτούς υπέβαλαν στη χώρα αίτηση παροχής ασύλου, ενώ οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν προς τη Γερμανία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Από τη Γερμανία έφυγαν προς τις σκανδιναβικές χώρες περίπου 32.000 πρόσφυγες.

Εξάλλου όπως επισημαίνεται σε εσωτερικό έγγραφο της ομοσπονδιακής αστυνομίας, η θαλάσσια οδός του Αιγαίου συναχίζει να παραμένει η βασική είσοδος των προσφύγων στην Ευρώπη. Καθημερινά 1.000 με 4.800 πρόσφυγες φτάνουν στα ελληνικά νησιά.

Αντίθετα, στα ιταλικά νησιά από την 1η Ιανουαρίου ως τις 7 Οκτωβρίου έφτασαν περίπου 134.657 πρόσφυγες, περίπου 10.000 λιγότεροι σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια