default-image

"Καταρρέει" η δημοτικότητα της Μέρκελ λόγω προσφυγικού

Κόσμος
"Καταρρέει" η δημοτικότητα της Μέρκελ λόγω προσφυγικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία κατάφερε να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της ελληνικής κρίσης και να κατευνάσει τα πνεύματα στο εσωτερικό της χώρας της, παράλληλα όμως η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται να μην μπορεί να ξεπεράσει το «προσφυγικό» με την ίδια «επιτυχία».

Η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου βρίσκεται στα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων χρόνων, καθώς το αυξανόμενο κύμα προσφύγων που εισέρχεται στη Γερμανία συμβάλλει, όπως φαίνεται, καθοριστικά σε αυτό, σύμφωνα με δημοσκόπηση της INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Στα στοιχεία της δημοσκόπησης αποτυπώνεται η έντονη κριτική που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα η κ. Μέρκελ για τη στάση που έχει κρατήσει στο μεταναστευτικό. Οι περισσότεροι επικριτές της τονίζουν πως η χαλαρή θέση της έχει επιτρέψει με χιλιάδες μετανάστες να περάσουν τα σύνορα της Γερμανίας το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η δημοτικότητα του CDU/CSU υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου έτους, στο 38,5 %. Η αποδοχή, μάλιστα, είναι 1% μειωμένη σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, και η δημοτικότητα των σοσιαλιστών του SPD, που συμμετέχουν στην ευρεία κυβέρνηση υπό την Merkel, υποχώρησε κατά μία μονάδα, στο 23,5%. Ως εκ τούτου, η συνολική αποδοχή της συγκυβέρνησης CDU/CSU-SPD υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, ήτοι από τις πρόσφατες εκλογές και έπειτα.

«Η προσφυγική κρίση δημιουργεί προβλήματα κυρίως στο «στρατόπεδο» των συντηρητικών και η ευρεία κυβέρνηση συνασπισμού είναι πιο αδύναμη από ποτέ», ανέφερε ο δειυθυντής του INSA στην Bild.

Την ίδια ώρα, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς είδε τη δημοφιλία του να ανεβαίνει κατά 0,5%, στο 10,5%, ενώ οι Πράσινοι κατά 1%, επίσης στο 10,5%.

Το δεξιό AfD και το φιλελεύθερο Free Democrats είδαν αμετάβλητη τη δημοτικότητά του, στο 6% και το 4% αντίστοιχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News