Κόσμος

Μακρόν: Ευκαιρία για την οικονομία της Γαλλίας οι 24.000 πρόσφυγες

Ως μια μεγάλη "ευκαιρία" για την οικονομία χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν το ότι η χώρα του θα φιλοξενήσει 24.000 πρόσφυγες, σημειώνοντας ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν "πάντα να ακολουθούν τον λαό ή τις δημοσκοπήσεις".Ο Μακρόν, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη από την Κυριακή, είπε ότι η υποδοχή των προσφύγων αυτών, που ανακοινώθηκε την Δευτέρα από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, είναι "καθήκον" αλλά και θέμα "αξιοπρέπειας" για τη γαλλική κυβέρνηση.


"Πιστεύω ότι αν αρχίσουμε να κάνουμε συμβιβασμούς στα θέματα αυτά, δεν θα είμαστε πλέον Γαλλία. Θα έπρεπε, ιδίως στο θέμα αυτό, να ακολουθούμε πάντα τον λαό ή τις δημοσκοπήσεις; Εγώ δεν το νομίζω. Όταν έχουμε μια αποστολή σαν τη δική μας, είναι ευθύνη των πολιτικών να την εκτελέσουν", τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Μάλιστα, ο γάλλος αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τα ποσοστά απασχόλησης στη Γαλλία. "Μιλάμε για μερικές χιλιάδες ανθρώπους και θα έλεγα δεν είναι αυτοί οι πρόσφυγες που έχουν δημιουργήσει δυσκολίες στη γαλλική οικονομία", εξήγησε. 

"Αν ξέρουμε πώς να τους οργανώσουμε και να τους εντάξουμε, δεδομένου ότι ο αριθμός τους είναι περιορισμένος και πολλοί από αυτούς έχουν δεξιότητες, είναι σαφές ότι μπορεί να αποτελέσουν μια ευκαιρία για την οικονομία μας και ότι μπορούν κάλλιστα, σε ορισμένες περιοχές, σε ορισμένες εταιρείες, να καλύψουν ανάγκες, για παράδειγμα αν πρόκειται για εξειδικευμένους εργάτες", κατέληξε.

Σχόλια