Κόσμος

Πάμπλο Ιγκλέσιας: "Οι Έλληνες θα στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα"

Ο ηγέτης του ισπανικού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «λιοντάρι», καθώς και στον Τζέρεμι Κόρμπιν, που θεωρείται φαβορί για την ανάληψη της ηγεσίας του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, υπογραμμίζοντας ότι «η αλλαγή είναι εφικτή στην Ευρώπη».

«Πιστεύω ότι οι Έλληνες θα στηρίξουν τον Τσίπρα επειδή είδαν σ' αυτόν ένα λιοντάρι» είπε ο Ιγκλέσιας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, λίγους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στην Ισπανία.

«Οι Έλληνες είδαν πως τα έδωσε όλα στις διαπραγματεύσεις» για την επίτευξη συμφωνίας με τους διεθνείς πιστωτές, πρόσθεσε ο ηγέτης του Podemos, σύμφωνα με το imerisia.gr.

Ο Ιγκλέσιας είχε επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση της παραίτησης της κυβέρνησης, την περασμένη Πέμπτη.

«Στηρίζουμε τον Τσίπρα και όλους εκείνους που είναι έτοιμοι να μοχθήσουν», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος του κόμματός του είναι να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές και να μη συμμαχήσει με το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE), με το οποίο απέκλεισε κάθε πιθανότητα εκλογικής συμφωνίας.

Σχόλια