Κόσμος

Κύπρος και Γραμματικό: Μνημόσυνο για τα θύματα του "Ήλιος"

Το Υπουργείο Μεταφορών της Κύπρου σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε τη θλίψη του για το δράμα των συγγενών των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της «Ήλιος».

Στην ανακοίνωση δήλωσε ότι με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος », το υπουργείο Μεταφορών διαβεβαιώνει ότι είναι προσηλωμένο στην αναβάθμιση των επιπέδων ασφάλειας στις αερομεταφορές, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.

Να σημειώσουμε ότι το τρομερό αεροπορικό δυστύχημα έγινε πριν από 10 χρόνια, τον Αύγουστο του 2005.

Προσθέτει επίσης ότι οι προσπάθειες για αντιμετώπιση όλων των κενών και ελλείψεων, που είχαν παρουσιαστεί στον τομέα ασφάλειας πτήσεων στο παρελθόν, είναι συνεχείς και συστηματικές.

Γι' αυτόν τον λόγο, το υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι έχει προωθήσει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για στελέχωση του Τομέα Ασφάλειας Πτήσεων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας.

Πέραν του μνημοσύνου που τελέστηκε σήμερα στο Γραμματικό Αττικής, μνημόσυνα των 121 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας τελέστηκαν και στην Κύπρο.

Συγγενείς των θυμάτων, με δηλώσεις τους στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους επειδή οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους για την τραγωδία, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, ήταν, όπως ανέφεραν, πολύ μικρές για το μέγεθος του εγκλήματος.

Σχόλια