Κόσμος

Κίνα: Πολύνεκρη η έκρηξη στην πόλη Τιαντζίν

Διπλή έκρηξη που σημειώθηκε σε λιμάνι στην πόλη Τιαντζίν της Βόρειας Κίνας. Η έκρηξη ήταν τεράστια και συνοδεύτηκε από ωστικό κύμα που έγινε αισθητό σε απόσταση χιλιομέτρων.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της έκρηξης έχουν σκοτωθεί ενώ στη μάχη με τις φλόγες σκοτώθηκαν και 9 πυροσβέστες.

27 αγνοούνται και δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής από το βράδυ (ώρα Ελλάδας).

Να σημειωθεί ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 400.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση CCTV, οι εκρήξεις έγιναν σε αποθήκες εκρηκτικών γύρω στις 18:30 ώρα Ελλάδας, προκαλώντας ένα ωστικό κύμα που έγινε αισθητό σε απόσταση χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο εκρήξεις έγιναν με διαφορά 30 δευτερολέπτων η μία από την άλλη.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Σινχουά μετέδωσε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη με "επικίνδυνο εμπόριο".

Η πρώτη έκρηξη είχε την ισχύ 3 τόνων του εκρηκτικού ΤΝΤ, ενώ η δεύτερη 21 τόνων ΤΝΤ.

Η δεύτερη έκρηξη που φαίνεται σε βίντεο που τράβηξαν μάρτυρες, εκτοξεύεται στον ουρανό σαν μια τεράστια πύρινη σφαίρα.

Η Τιαντζίν είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, μαζί με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της, και στεγάζει περίπου 15 εκατομμύρια άτομα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τσινπίνγκ απαίτησε από τις αρχές να σβήσουν τη φωτιά και να "καταβάλλουν τη μέγιστη προσπάθεια δυνατή για να σώσουν και περιθάλψουν τους τραυματίες και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ανθρώπων και της ιδιοκτησίας των", είπε η CCTV.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Σχόλια