Κόσμος

Λιβύη: Νεκροί 25 μετανάστες μετά από ανατροπή πλοιαρίου

Τουλάχιστον 25 νεκροί έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Λιβύης και της Ιταλίας, κατόπιν ανατροπής πλοιαρίου, στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες μετανάστες.

Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, το ακυβέρνητο πλοίο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 600 μετανάστες, αφρικανικής καταγωγής, ανετράπη κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης των επιβαινόντων.

Στην περιοχή βρίσκονται ιταλικά και ιρλανδικά σκάφη που προσπαθούν να εντοπίσουν και να διασώσουν τους ναυαγούς. Μέχρι στιγμές έχουν διασωθεί περίπου 400 μετανάστες, αν και εκφράζονται φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών.

Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, επισήμανε ότι στην περιοχή δεν επικρατούσε θαλασσοταραχή αλλά το πλοίο βυθίστηκε πάρα πολύ γρήγορα επειδή δεν ήταν ξύλινο, αλλά μεταλλικό.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, που μετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης με το πλοίο «Dignity 1», επιβεβαίωσαν μέσω του Twitter ότι «υπάρχουν πολλοί νεκροί» αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσουν τον ακριβή αριθμό.

Το υπερφορτωμένο αλιευτικό είχε ζητήσει τη βοήθεια των ιταλικών αρχών νωρίς το πρωί και βυθίστηκε όταν έφτασε στο σημείο το πρώτο σωστικό σκάφος, ανέφερε εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στη Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη με πλοία.

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια