Κόσμος

Κίνα: πέταξαν νεογέννητο στην τουαλέτα

Ένα νεογέννητο κορίτσι εντοπίστηκε πεταμένο μέσα σε μια δημόσια τουαλέτα στο δυτικό Πεκίνο. Πολίτες εντόπισαν το βρέφος σφηνωμένο σε σωλήνα αποχέτευσης αφού άκουσαν το κλάμα του. Υπολογίζεται πως περίπου 10.000 παιδιά εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στην Κίνα.

«Το κεφάλι του παιδιού ήταν στραμμένο προς τα κάτω και όλο του το σώμα είχε πέσει μέσα στην αποχέτευση. Μπορούσαμε μόνο να δούμε τα πόδια του βρέφους από το πλάι», δήλωσε ο αστυνομικός που έσωσε το κοριτσάκι στους Beijing Times.

Αφότου κατάφεραν να τραβήξουν το μωρό από τον σωλήνα, το τύλιξαν σε μια πετσέτα και το μετέφεραν στο νοσοκομείο. Η κατάσταση του κοριτσιού κρίνεται σταθερή, ενώ οι αρχές αναζητούν το πρόσωπο που το εγκατέλειψε στις δημόσιες τουαλέτες.

Συχνά οι εφημερίδες της χώρας φιλοξενούν ρεπορτάζ για εγκαταλελειμμένα νεογέννητα, πράγμα  που αποδίδεται στην ύπαρξη του νόμου για τη γέννηση μόνο ενός παιδιού ανά οικογένεια.

Εξαιτίας του μεγάλου ποσοστού εγκατάλειψης, ορισμένες πόλεις της Κίνας έχουν δημιουργήσει «νησίδες ασφάλειας νεογέννητων», όπου οι γονείς μπορούν να αφήνουν τα «ανεπιθύμητα» παιδιά τους.

Στη χώρα παρατηρείται η τάση τα παιδιά που εγκαταλείπονται να είναι κυρίως κορίτσια.

Σχόλια