Κόσμος

Αύξησε την παραγωγή πετρελαίου η Ρωσία

Σε επίπεδα ρεκόρ αυξήθηκε τον Μάιο η εξόρυξη πετρελαίου στη Ρωσία, μειώνοντας τις προσδοκίες ότι οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγοί χώρες θα συνεργαστούν για να μειώσουν την προσφορά του.Σημειώνεται πως η Ρωσία δεν ανήκει στον ΟΠΕΚ οι χώρες - μέλη του οποίου συνεδριάζουν την Παρασκευή για να καθορίσουν την παραγωγή τους. Η δε ημερήσια παραγωγή της, έφτασε τον προηγούμενο μήνα τα 10,708 εκατ. βαρέλια. 

Ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει στις 5 Ιουνίου, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι ο Οργανισμός θα επιλέξει να διατηρήσει αμετάβλητα τα επίπεδα της παραγωγής του στα 30 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Η υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου και οι εκτιμήσεις ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα διαμορφώνουν θετικό κλίμα σήμερα Τετάρτη στην αγορά πετρελαίου.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου διαμορφώνεται στα 61,26 δολάρια το βαρέλι στις ασιατικές αγορές στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Το αργό Μπρέντ παραδόσεως Ιουλίου είναι στα 65,49 δολάρια το βαρέλι σύμφωνα με το in.gr.

Σχόλια