Κόσμος

Βρετανία: 1.400 επώνυμοι σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Μία άνευ προηγουμένου αστυνομική έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βρετανία, με τους ύποπτους ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση να ξεπερνούν τους 1400, μεταξύ των οποίων πολιτικοί και κάθε λογής σελέμπριτι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ειδική ομάδα της Βρετανικής Αστυνομίας Operation Hydrant, οι φερόμενοι ως ύποπτοι αφορούν επώνυμα πρόσωπα από όλα τα φάσμα της δημόσιας ζωής σε όλη τη χώρα.

Όπως δημοσιεύει ο Guardian, στους 1443 φερόμενους ως ύποπτους περιλαμβάνονται 76 πολιτικοί, 43 προερχόμενοι από το χώρο της μουσικής βιομηχανίας, 7 αθλητές, 135 από τους χώρους της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του κινηματογράφου και 216 που έχουν πεθάνει, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας ερευνών Constable Simon και πρόσθεσε πως ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.

Σημείωσε επίσης ότι από τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων τα 666 έγιναν μέσα σε ιδρύματα ή θρησκευτικές εγκαταστάσεις μέσα σε ιδρύματα, μεταξύ των οποίων 154 σχολεία και 75 παιδικοί σταθμοί.

Πηγή: news247.gr

Σχόλια