Κόσμος

Εκκενώθηκε το Άγαλμα της Ελευθερίας λόγω ύποπτου δέματος

Οι επισκέπτες του Αγάλματος της Ελευθερίας, ενός εκ των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών, απομακρύνθηκαν από τη νήσο της Ελευθερίας που βρίσκεται στο λιμάνι της Νέας Υόρκης σήμερα για προληπτικούς λόγους καθώς οι αμερικανικές Αρχές διεξήγαγαν έρευνες έπειτα από ενημέρωση για ύπαρξη ύποπτου δέματος.

Εκτεταμένους ελέγχους ασφαλείας διενεργούν αυτή την ώρα στελέχη της μονάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Για το ύποπτο δέμα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης στις 12:57 τοπική ώρα (16:57 GMT), σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού δικτύου BBC.

Παρόλο που σύμφωνα με δημοσιεύμα της Wall Street Journal, η εκκένωση πραγματοποιήθηκε μετά από κλήση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού και αφού οι σκύλοι της αστυνομίας εντόπισαν το ύποπτο πακέτοοντά στις θυρίδες όπου οι επισκέπτες μπορούν να εναποθέσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, λίγο πριν από τις 19:00 ώρα Έλλαδας, επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων δεν επιβεβαιώνει πως υπήρξε σχετική κλήση. Ακόμη, η υπηρεσία Εθνικών Πάρκων δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν τους λόγους της εκκένωσης του μνημείου.

Διοκητής της αστυνομίας, σύμφωνα με το kathimerini.gr, ενημέρωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ότι η διαδικασία της εκκένωσης ολοκληρώθηκε με ασφάλεια, ενώ επιβεβαίωσε πως οι αρχές διενεργούν έρευνα για τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού.

Σχόλια