Κόσμος

Άνθισαν οι κερασιές στο Τόκιο

Η πρώτη μέρα της Άνοιξης είναι γεγονός καθώς άνθισαν οι κερασιές στο Τόκιο. Μάλιστα όπως κάθε χρόνο τη σχετική ανακοίνωση έκανε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας. Το άνθισμα των κερασιών έχει τεράστια σημασία για τη χώρα του ανατέλοντος Ηλίου με έντονο συμβολικό χαρακτήρα.

Σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη χώρα είναι ένα δέντρο το οποίο βρίσκεται στο ιερό Γιασουνούνι και θεωρείται το… βαρόμετρο για την εποχή που ανθίζουν οι κερασιές και άρα έρχεται η άνοιξη. Και όπως ορίζει το έθιμο η κυβέρνηση έβγαλε τη σχετική διακήρυξη για το άνθισμα της συγκεκριμένης κερασιάς.

Η οποία λουλούδιασε τρεις μέρες νωρίτερα από το μέσο όρο και δυο πιο νωρίς από την περσινή χρονιά. Συνήθως οι κερασιές στο Τόκιο διατηρούν τα άνθη τους για μια εβδομάδα έως δέκα το πολύ μέρες και οι κάτοικοι της μεγαλούπολης κατακλύζουν τα πάρκα για να απολαύσουν το θέαμα και υποδεχτούν την Άνοιξη με πικ νικ.

Και καθότι τα άνθη της κερασιάς θεωρούνται σύμβολο μιας νέας αρχής δεν είναι τυχαίο που η νέα σχολική χρονιά αλλά και η κάθε οικονομική χρονιά ξεκινάει μαζί με τις ανθισμένες κερασιές.  

Σχόλια