Κόσμος

Τα σκιάχτρα περισσότερα από τους ανθρώπους…!

Υπάρχει μια πόλη στον κόσμο, το Ναγκόρο στην Ιαπωνία, όπου τα σκιάχτρα είναι κατά πολύ περισσότερα από τους ίδιους τους ανθρώπους. Ο ανθρώπινος πληθυσμός του χωριού συρρικνώνεται εδώ και δεκαετίες όχι όμως και τα σκιάχτρα που αυξάνονται και πληθύνονται. Πλέον τα συναντά κανείς παντού. Και όχι μόνο στα χωράφια.

Από τις στάσεις των λεωφορείων, μέχρι τις βιτρίνες και τα άδεια καταστήματα που έχουν παγώσει στο χρόνο. Όπως θυμάται η 84χρονη σήμερα   Μιτσουχίρο Ουβαγκόρι όταν ήταν 20 χρόνων στην πόλη ζούσαν περί τα 150 άτομα. Σήμερα ζήτημα είναι να έχουν μείνει 30 όλοι κι όλοι. Πίσω από τα σκιάχτρα έχουν καταλάβει το Ναγκόρο είναι μια γυναίκα, η Τσουκίμι Αγιάνο η οποία από τότε που επέστρεψε στο χωριό για να φροντίζει τη μητέρα της ασχολείται με την κατασκευή των σκιάχτρων που προσομοιάζουν σε ανθρώπους και μάλιστα σε φυσικό μέγεθος.

Η πρώτη της δημιουργία έγινε πριν από 13 χρόνια και έμοιαζε στον πατέρα της. Και από τότε άρχισαν να πληθαίνουν δίνοντας την ψευδαίσθηση ζωής στο σχεδόν νεκρό πια χωριό. Τα σκιάχτρα ή ανθρωπόμορφες κούκλες έχουν ξύλινη βάση και είναι κατασκευασμένα από ρούχα παραγεμισμένα με εφημερίδες.

Μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει περί τα 350 και συνεχίζει ακάθεκτη..! Αποτελούν το μικρόκοσμο μιας χώρας ο πληθυσμός της οποίας αναμένεται ως το 2060 να έχει πέσει στα 87 εκατομμύρια κατοίκους από 127 εκατομμύρια σήμερα.  Τα σκιάχτρα της Αγιάνο έχουν ξεπεράσει τα σύνορα του Ναγκόρο αλλά και της Ιαπωνίας καθώς οι τουρίστες το… μυρίστηκαν και σπεύδουν να δουν από κοντά τις μοναδικές αυτές δημιουργίες.

Σχόλια