Κόσμος

Στο Βατερλώ το καπέλο του Ναπολέοντα

Ο Ναπολέοντας Βοναπάρτης επιστρέφει στο Βατερλώ 200 χρόνια μετά την ήττα του από τις συμμαχικές δυνάμεις των οποίων ηγούνταν η Βρετανία και η Πρωσία.

Όχι αυτοπροσώπως φυσικά αλλά μέσω του διάσημου καπέλου του, το οποίο φορούσε στη μάχη , η οποία σηματοδότησε το τέλος της παντοκρατορίας του.

Το καπέλο έφυγε για πρώτη φορά από το Μουσείο του Σηκουάνα στο Παρίσι για να μεταφερθεί στο Μουσείο Ουέλινγκτον στο Βατερλώ του Βελγίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την μάχη που άλλαξε την ιστορία της Ευρώπης στις 18 Ιουλίου 1815.  

Το καπέλο θα παραμείνει στο Βατερλώ για τέσσερις μήνες. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί είναι ακόμα ορατά τα σημάδια από τη βροχή που έπεφτε εκείνη τη μέρα. Στο Βατερλώ θα εκτεθεί επίσης μια από τις στολές του Βοναπάρτη που φορούσε στη μάχη.

Ως γνωστόν, η μάχη στο Βατερλό σήμανε το τέλος των πολιτικών φιλοδοξιών του Ναπολέοντα και την κατάλυση της Αυτοκρατορίας του. Οι σύμμαχοι τον εξόρισαν στο νησί της Αγίας Ελένης, όπου άφησε την τελευταία του πνοή το 1821.

Σχόλια