Κόσμος

Διχασμένη η Χιλή για την 14χρονη που ζητάει να πεθάνει

 Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στην Χιλή για την 14χρονη Βαλεντίνα. Το κορίτσι, που υποφέρει από κυστική ίνωση, ανέβασε στο YouTube βίντεο όπου απευθύνει έκκληση να της επιτραπεί να υποβληθεί σε ευθανασία καθώς, όπως λέει, «έχει κουραστεί να παλεύει» με την ασθένεια από την οποία έφυγε και ο μεγαλύτερος αδελφός της.

Στο βίντεό της, το οποίο έχουν παρακολουθήσει ήδη χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, η μικρή Βαλεντίνα Μαουρέιρα, απευθύνεται στην πρόεδρο της χώρας, Μισέλ Μπασελέτ, καθώς από αυτήν εξαρτάται η τύχη του αιτήματός της να υποβληθεί σε ευθανασία.

«Ζητώ απεγνωσμένα να μιλήσω με την πρόεδρο επειδή κουράστηκα να ζω με αυτή την αρρώστια», λέει η έφηβη στο βίντεο, ο αδερφός της οποίας πέθανε όταν ήταν μόλις έξι ετών από την ίδια ασθένεια. «Θέλω την έγκρισή της για να μου κάνουν την ένεση που θα με κοιμίσει για πάντα».

Αν και η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα, η χιλιανή πρόεδρος επισκέφτηκε τη Βαλεντίνα στο νοσοκομείο, με τις δυο τους να βγάζουν μαζί και αυτοφωτογραφία.

Σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο πατέρας του κοριτσιού, Φρέντι Μαουρέιρα, δήλωσε ότι στηρίζει το αίτημα της κόρης του, αν και πρόσθεσε ότι «έκλαιγε όλη νύχτα» όταν άκουσε ότι θέλει να πεθάνει.

«Είναι πάρα πολύ σκληρό, αλλά πρέπει να σεβαστώ την απόφασή της, επειδή αυτή είναι που υποφέρει» δήλωσε.

Η κυστική ίνωση προσβάλει τους πνεύμονες και, ανάμεσα σε άλλα συμπτώματα, δυσχεραίνει πολύ την αναπνοή.

Πηγή: ethnos.gr

Σχόλια