Κόσμος

Απροειδοποίητα στρατιωτικά γυμνάσια στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι κινητοποίησε περίπου 13.000 στρατιωτικούς για μια απροειδοποίητη άσκηση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σε ανακοίνωση του ο στρατός αναφέρει ότι ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ Γκάντι Άιζενκοτ διέταξε μια «αιφνιδιαστική άσκηση της Κεντρικής Διοίκησης», η οποία είναι αρμόδια για τα εδάφη που είχαν καταληφθεί στον πόλεμο του 1967 και οι Παλαιστίνιοι θέλουν να εντάξουν στο μελλοντικό τους κράτος.

Εικόνες από τα γυμνάσια που μαγνητοσκόπησε και μετέδωσε ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός απεικονίζουν στρατιώτες με τεθωρακισμένα οχήματα να ασκούνται στην παροχή φροντίδας σε τραυματίες σε ένα πεδίο μάχης.

Σύμφωνα με το Ισραηλινό Ραδιόφωνο μια μη κατονομασθείσα πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις είπε ότι η άσκηση αυτή είναι αιφνιδιαστική, θα είναι «ασυνήθιστη σε μέγεθος» και σε αυτή θα λάβουν επίσης μέρος η Πολεμική Αεροπορία και οι υπηρεσίες πληροφοριών.

Η ανακοίνωση για τη διεξαγωγή των γυμνασίων σημειώθηκε την ημέρα που Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να τερματιστεί η διμερής συνεργασία με το Ισραήλ για θέματα ασφαλείας, εξαιτίας της πρόσφατης απόφασης της ισραηλινής κυβέρνησης να αναστείλει τη μεταφορά των εσόδων από τη φορολογία στην Παλαιστινιακή Αρχή.

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια