Κόσμος

Νεκροταφείο υψηλής τεχνολογίας

Η σύγχρονη τεχνολογία και νεκρούς… ανασταίνει. Τουλάχιστον στο νεκροταφείο Σάο Τζοάο Μπατίστα του Ρίο ντε Τζανέιρο το οποίο τοποθέτησε barcodes στις ταφόπλακες δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συγγενείς των νεκρών και όχι μόνο να λαμβάνουν στα έξυπνα κινητά ή στα τάμπλετ τους, πληροφορίες για τα πρόσωπα που αναπαύονται εκεί.

Η πρωτοβουλία έχει και ιστορική σημασία καθώς χάρις την τεχνολογία οι επισκέπτες του κοιμητηρίου μπορούν να πληροφορηθούν για τη ζωή και το έργο και φυσικά το θάνατο σημαντικών προσωπικοτήτων της χώρας που έχουν ταφεί εκεί, όπως ο Αντόνιο Κάρλος Τζομπίμ, ένας από τους κορυφαίους συνθέτες του κινήματος Μπόσα Νόβα, η τη διάσημη για τα θρυλικά καπέλα της, ηθοποιό του Χόλιγουντ, Κάρμεν Μιράντα.

Με την εφαρμογή αυτή οι χρήστες μπορούν όχι μόνο να διαβάζουν κείμενα, αλλά επίσης να βλέπουν φωτογραφίες ή βίντεο καθώς και να έχουν πρόσβαση σε ηχητικά ντοκουμέντα. Επίσης διοργανώνονται οργανωμένες ξεναγήσεις. Όσο για τα πρώτα σχόλια, αυτά είναι ενθουσιώδη, καθώς κάθε τι ξεχωριστό και διαφορετικό αποτελεί μαγνήτη για τους τουρίστες.

Σχόλια