Κόσμος

Κίνα: Επιβάτες άνοιξαν τις πόρτες αεροσκάφους πριν την απογείωση

Eπιβάτες αεροσκάφους της China Eastern Airlines, οργισμένοι από την καθυστέρηση της πτήσης τους λόγω του χιονιού, άνοιξαν τις πόρτες έκτακτης ανάγκης μόλις πριν από την απογείωση, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Οι επιβάτες, σύμφωνα με tovima.gr, είχαν αναγκαστεί να περιμένουν επί ώρες χθες στο αεροδρόμιο της πόλης Κουνμίνγκ, στη νοτιοδυτική Κίνα, και στη συνέχεια μέσα στο αεροπλάνο την αναχώρηση για το Πεκίνο.

Ορισμένοι είχαν ρωτήσει αν μπορούσαν να κατεβούν από το αεροσκάφος επικαλούμενοι λόγους υγείας, ωστόσο το αεροπλάνο αναχώρησε από το σημείο στάθμευσης για τον διάδρομο απογείωσης. Τότε οι επιβάτες άνοιξαν τρεις πόρτες έκτακτης ανάγκης προκειμένου να διακόψουν την πτήση, σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται μαρτυρία ταξιδιώτη.

Οι επιβάτες εξήγησαν ότι ανησυχούσαν για το αν ήταν σε θέση ο συγκυβερνήτης να πραγματοποιήσει την πτήση σε καλύτερες συνθήκες, μετά τις «ύβρεις και προσβολές που είχε εκστομίσει».

Είκοσι πέντε επιβάτες συνελήφθησαν από την αστυνομία αεροδρομίου. Δύο από αυτούς καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 15 ημερών για διατάραξη της δημόσιας τάξης. Αρκετά είναι τα περιστατικά που μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα τα τελευταία χρόνια με οξύθυμους Κινέζους, μετά τη μεγάλη αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας στην Ασία.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, πτήση της ταϊλανδικής θυγατρικής της AirAsia είχε γυρίσει στη Μπανγκόκ μετά τη ρίψη ζεστού νερού σε μια αεροσυνοδό από οργισμένη κινέζα επιβάτη.

Σχόλια