Κόσμος

Charlie Hebdo: Παραδόθηκε ο ένας από τους δράστες της επίθεσης

Παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ο ένας από  τους τρεις Γάλλους που αναζητούνται για τη δολοφονία 12 εργαζομένων στην εφημερίδα Charlie Hebdo.

Όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του γραφείου της εισαγγελίας του Παρισιού, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων 2 δραστών, που φέρονται να είναι  αδέλφια και οι οποίοι διέφυγαν με αυτοκίνητο μετά την επίθεση.

Αξιωματούχος της εισαγγελίας, αναφέρει το imerisia.gr,  δήλωσε ότι ο νεότερος εκ των 3 ενόπλων παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σαρλβίλ-Μεζιέρ, η οποία βρίσκεται περίπου 230 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι ο νεαρός αποφάσισε να παραδοθεί αφότου είδε ότι είχε αναρτηθεί το όνομά του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Είπε επίσης ότι άνθρωποι από τον κύκλο των άλλων δύο δραστών συνελήφθησαν.

Η αστυνομία, χαρακτήρισε τους δύο δράστες ως «οπλισμένους και επικίνδυνους» και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δύο αδελφών το πρωί της Πέμπτης απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά να επικοινωνήσει με τις αρχές

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Σχόλια