default-image

Η σημαία του Ι.Κ. υψώθηκε στην Κομπάνι

Κόσμος
Η σημαία του Ι.Κ. υψώθηκε στην Κομπάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία μαύρη σημαία στη στέγη τετραώροφου κτηρίου της ανατολικής πλευράς του Κομπάνι καταγράφηκε από τηλεοπτικό συνεργείο του Reuters. Τούρκος στρατιωτικός, που δεν κατονομάστηκε, δήλωσε ότι πρόκειται όντως για τη σημαία της οργάνωσης των τζιχαντιστών.

Οι Kούρδοι μαχητές απώθησαν τη νύχτα επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους από τα ανατολικά της κουρδικής πόλης έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν 19 Kούρδοι μαχητές και 27 Tζιχαντιστές, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με την κατάληψη της πόλης Κομπάνι - αν τελικά επιβεβαιωθεί - οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους εξασφαλίζουν τον έλεγχο μίας συνεχούς εδαφικής ζώνης που φτάνει μέχρι τα συρο-τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Να σημειωθεί ότι η επίθεση των Τζιχαντιστών κατά της πόλης ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου. Εκατοντάδες σκοτώθηκαν από τις δύο πλευρές και 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, 180.000 από τους οποίους έχουν βρει καταφύγιο στο τουρκικό έδαφος.

Χωρίς να επεμβαίνει στρατιωτικά, η Τουρκία παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στα σύνορά της, εξαιτίας των οβίδων που πλήττουν το έδαφός της την τελευταία εβδομάδα. Ο τουρκικός στρατός εκκένωσε χθες δύο μικρά χωριά, όταν οβίδα έπληξε κατοικία στο Σούρουτς, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους, και απομάκρυνε το συγκεντρωμένο πλήθος από τη ζώνη των συνόρων.

Οβίδα έπεσε σήμερα σε κατάστημα του Μουρσίτπιναρ. Κούρδοι αξιωματούχοι κατήγγειλαν την παθητική στάση στην Τουρκίας επικρίνοντας την Άγκυρα ότι άφησε ελεύθερο το έδαφος στους Tζιχαντιστές.

Αμερικανοί απόστρατοι και εμπειρογνώμονες επεσήμαναν τις τελευταίες ημέρες ότι το Κομπάνι καταδεικνύει τα όρια της αποκλειστικά από αέρος στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους, αναφερόμενοι ειδικότερα στην έλλειψη συντονισμού που οφείλεται στην πληθώρα των συγκεντρώσεων των ανταρτικών ομάδων στην περιοχή των συγκρούσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News