Κόσμος

UNICEF: Ξεκληρίζει οικογένειες ο Έμπολα

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τουλάχιστον 3.700 παιδιά στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε έχουν χάσει έναν ή και τους δύο γονείς τους από τον ιό Έμπολα από την έναρξη της επιδημίας στη Δυτική Αφρική, όπως αναφέρει η Unicef και τονίζει πως τα παιδιά αυτά είναι πλέον εντελώς μόνα τους, καθώς δεν τα δέχεται η ευρύτερη οικογένειά τους εξαιτίας του φόβου της μόλυνσης.

«Τα παιδιά αυτά έχουν άμεση ανάγκη από ιδιαίτερη προσοχή και υποστήριξη, πολύ περισσότερο καθώς πολλά από αυτά αισθάνονται ανεπιθύμητα, δηλαδή είναι εγκαταλειμμένα», υπογράμμισε ο Μανουέλ Φοντέν περιφερειακός διευθυντής της Unicef για τη δυτική και κεντρική Αφρική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνήθης πρακτική είναι τα ορφανά, ηλικίας τριών-τεσσάρων ετών, να τα αναλαμβάνει ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειάς τους, όμως σε κάποιες κοινότητες ο φόβος για τον Έμπολα είναι πιο ισχυρός από τους οικογενειακούς δεσμούς.

όπως υπογραμμίζει η Unicef, ο αριθμός των παιδιών που έχουν χάσει τουλάχιστον έναν από τους γονείς τους από την επιδημία ενδέχεται να «διπλασιαστεί ως τα μέσα Οκτωβρίου», διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν έχει λάβει περίπου το 25% των 200 εκατομμυρίων δολαρίων που εκτιμά ότι χρειάζεται η αποστολή του οργανισμού για να αντιμετωπίσει την επιδημία.

Στο πλαίσιο της απάντησής της στην επιδημία, η Unicef ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 2.500 επιζώντες του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, που πλέον έχουν ανοσία στην ασθένεια, θα εκπαιδευτούν για να φροντίσουν τα παιδιά που βρίσκονται σε καραντίνα.

Ο οργανισμός πρόσθεσε ότι εργάζεται για να προσφέρει ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στα παιδιά αυτά.

σημειώνεται ότι περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι στη δυτική Αφρική έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και σχεδόν 3.100 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια