Κόσμος

Περικοπές μισθών για τους υπαλλήλους Βουλής και Γερουσίας στην Ιταλία

Οι περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων του κοινοβουλίου στην Ιταλία υπογράφονται και επίσημα. Με τον τρόπο αυτό θα εφαρμοσθεί βαθμιαία ο νόμος ο οποίος προβλέπει ότι κανένας λειτουργός του ιταλικού δημοσίου ανεξαρτήτως βαθμού και προϋπηρεσίας δεν μπορεί να λαμβάνει ετήσιες αποδοχές οι οποίες να υπερβαίνουν τις 240.000 ευρώ μεικτά. Οι περικοπές θα μπουν σε ισχύ σταδιακά από τον επόμενο Ιανουάριο με τριετή ορίζοντα.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων αρνήθηκαν να υπογράψουν την μείωση των μισθών, τονίζοντας ότι «υποτιμάται η εργασία των υπαλλήλων του κοινοβουλίου». Η πρόεδρος της Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι και ο πρόεδρος της Γερουσίας Πιέτρο Γκράσο αποφάσισαν μετά την εξέλιξη αυτή να προχωρήσουν μονομερώς.

Βάσει των μειώσεων οι «κοινοβουλευτικοί σύμβουλοι», οι οποίοι θεωρούνται και οι πλέον υψηλόβαθμοι εργαζόμενοι στο οργανόγραμμα της Βουλής και της Γερουσίας θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται από 318.000 ευρώ μεικτά τον χρόνο σε 240.000 ευρώ.

Για τους λογιστές του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, η μείωση η οποία θα ισχύσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια είναι από 212.000 ευρώ, στις 166.000 ευρώ κατ' έτος, ενώ για υπαλλήλους με τεχνική εξειδίκευση οι ετήσιες απολαβές θα περιορισθούν κατά 30.000 ευρώ.

Στη χαμηλότερη κλίμακα των εργαζομένων της Βουλής και της Γερουσίας - όπως οι υπάλληλοι που «χωρίζουν» τους βουλευτές όταν υπάρχει έντονος διαπληκτισμός μέσα στην αίθουσα, ή ακόμη και οι κουρείς - τα εισοδήματά τους από έως και 121.000 ευρώ τον χρόνο θα συρρικνωθούν στις 99.000 ευρώ κατ' ανώτατο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια