Κόσμος

Ουκρανία: Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών κοντά στο Ντόνετσκ

Ισχυρές εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών που ελέγχεται από τους φιλορώσους αντάρτες κοντά στο προπύργιο των αυτονομιστών του Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου, μερικές ώρες μετά την υπογραφή μνημονίου μεταξύ των ανταρτών και της ουκρανικής κυβέρνησης.

Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης σημειώθηκε έκρηξη πρώτη φορά στις 9:45 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Στις 11:30, νέα σειρά πολύ ισχυρών εκρήξεων σημειώθηκε και πυκνός λευκός καπνός απλώθηκε πάνω από το εργοστάσιο, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα αίτια των εκρήξεων δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, όπως αναμεταδίδει το ethnos.gr. Το κτίριο, ένα παλιό εργοστάσιο πυρομαχικών σοβιετικής εποχής, βρίσκεται σε τομέα που ελέγχεται από τους αντάρτες, περί τα 10 χλμ. από το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού.

Οι εκρήξεις αυτές σημειώνονται μετά την υπογραφή κατά τη διάρκεια της νύχτας μνημονίου ανάμεσα στην ουκρανική κυβέρνηση, τη Ρωσία, τους αντάρτες και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για την εδραίωση της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου.

Στιγμιότυπο από την υπογραφή συμφωνίας για αποστρατικοποιημένη ζώνη στην Ανατολική Ουκρανία

Το μνημόνιο προβλέπει τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης πλάτους 30 χιλιομέτρων από τη μια και την άλλη πλευρά της γραμμής του μετώπου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια