Κόσμος

Ξεκίνησε το φεστιβάλ του Σαν Φερμέν

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος χιλιάδες κόσμου κατέκλυσε το ιστορικό κέντρο της πόλης Παμπλόνα στην Ισπανία για την επίσημη έναρξη του διάσημου ανά την υφήλιο φεστιβάλ του Σαν Φερμέν, όπου οι ταύροι αφήνονται ελεύθεροι στους δρόμους κυνηγώντας τους δρομείς.

Η αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε με τον παραδοσιακό τρόπο την εκτόξευση της ρουκέτας Ελ Τσουπινάτζο που σημαίνει την έναρξη του φεστιβάλ το οποίο διαρκεί εννέα ολόκληρες ημέρες. Η φιέστα που έχει γίνει διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο βλέπει χιλιάδες τουρίστες να συρρέουν στην Παμπλόνα για το φεστιβάλ μετέχοντας και εκείνοι στο κυνήγι από τους ταύρους στα σοκάκια της παλιάς πόλης, ρισκάροντας τη ζωή τους.

Άλλωστε δε λείπουν κάθε χρόνο τα ατυχήματα. Σύμφωνα με το έθιμο η έναρξη του φεστιβάλ του Σαν Φερμέν από το δήμαρχο της πόλης, είδε τους συμμετέχοντες να καταβρέχουν τα μπλουζάκια τους με κόκκινο κρασί σύμβολο της φιέστας.

 

Ο πρώτος αγώνας πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα το πρωί σε μια διαδρομή 800 μέτρων και να συνεχιστεί για τις επόμενες 9 ημέρες. Το φεστιβάλ έγινε διάσημο όταν το περιέγραψε ο Έρνεστ Χέμινγουει το 1926 στο βιβλίο "Ο Ήλιος ανατέλλει ξανά".  

Σχόλια