Κόσμος

Σήμερα το debate των υποψήφιων προέδρων της Κομισιόν

Πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα, η πρώτη τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χωρίς ωστόσο τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, καθώς, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η σχετική πρόσκληση «ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση από τους διοργανωτές» και ο κ. Τσίπρας είχε προγραμματισμένη περιοδεία σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Στην "τηλεμαχία" θα συμμετάσχουν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάρτιν Σουλτς των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Γκι Φέρχοφταντ των Φιλελευθέρων και η Σκα Κέλερ των Πρασίνων. 

Το debate θα πραγματοποιηθεί στο Μάαστριχτ ενώπιον ενός ακροατηρίου 700 Ευρωπαίων νέων και θα μεταδοθεί ζωντανά, σε 13 γλώσσες, ανάμεσά τους και την ελληνική από το Euronews.

Διαδικτυακά η συζήτηση θα μεταδοθεί από το eudebate2014.eu. Στο Twitter η σχετική ετικέτα συζήτησης (hashtag) είναι #eudebate2014.

Η συζήτηση, που είναι γνωστή ως «Πρώτο Ευρωπαϊκό Προεδρικό Ντιμπέιτ», διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ. 

Το δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου, με τη συμμετοχή αυτή τη φορά και του Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για την κεντρική «αναμέτρηση» μεταξύ των υποψηφίων η οποία διοργανώνεται από την EBU και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Η 90λεπτη συζήτηση, ενώπιον ακροατηρίου, θα μεταδοθεί μέσω της Eurovision.

Διαδικτυακά το ντιμπέιτ θα μεταδοθεί από το eurovisiondebate.tv. Στο Twitter το σχετικό hashtag είναι #TellEUROPE.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια