Κόσμος

Βραζιλία: Βάφτηκαν με αίμα οι φαβέλες του Ρίο

Συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων μιας φαβέλας και της αστυνομίας σημειώθηκαν την Παρασκευή, σε απόσταση έξι μόνο χιλιομέτρων μακριά από το Στάδιο Μαρακανά, όπου θα διεξαχθεί σε τρεις μήνες ο τελικός του Μουντιάλ.

Σύμφωνα με την αστυνομία τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ένας κάτοικος της φαβέλας υποστήριξε ότι τρία παιδιά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κλαούντιο Κόστα είπε ότι πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και δύο παιδιά χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο επειδή εισέπνευσαν καπνούς από τις πολλές φωτιές που είχαν ανάψει οι κάτοικοι.

Η παραγκούπολη αυτή δημιουργήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν περίπου 6.000 οικογένειες κατέλαβαν ένα κενό οικόπεδο που ανήκει σε τηλεφωνική εταιρεία.

Πριν από μία εβδομάδα, δικαστήριο διέταξε την απομάκρυνση των καταληψιών και την επιστροφή του οικοπέδου στους νόμιμους ιδιοκτήτες του.

Αυτήν την εντολή προσπάθησαν να εφαρμόσουν οι αστυνομικοί, τους οποίους κατηγορούν οι κάτοικοι ότι έκαναν χρήση δυσανάλογης βίας, καθώς εκτόξευαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες.

Από την πλευρά τους οι καταληψίες πέταξαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς και πυρπόλησαν ένα περιπολικό, τέσσερα λεωφορεία και δύο φορτηγά, όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια