default-image

Η Κίνα έστειλε τρεις αστροναύτες στο διάστημα

Κόσμος
Η Κίνα έστειλε τρεις αστροναύτες στο διάστημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμα βήμα στην κατάκτηση του διαστήματος έκανε η Κίνα με την αποστολή τριών αστροναυτών που θα εργαστούν για 15 ημέρες σε ένα πειραματικό διαστημικό εργαστήριο με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός Κινεζικού Διαστημικού Σταθμού.

Τους αστροναύτες μετέφερε στο διάστημα ένας πύραυλος Σενζού 10 ο οποίος εκτοξεύθηκε από μια απομονωμένη περιοχή στην έρημο Κόμπι στα δυτικά της χώρας.

Η διαδικασία μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση ενώ την παρακολούθησε από το κέντρο ελέγχου και ο ίδιος ο Πρόεδρος ο οποίος έστειλε τις ευχές του στους αστροναύτες.  

Μόλις τεθεί σε τροχιά το σκάφος θα προσδεθεί στο Τιανγκόνγκ  1, το όνομα του οποίου σημαίνει Ουράνιο Παλάτι και το πλήρωμα , δυο άντρες και μια γυναίκα θα ξεκινήσουν πειράματα στον πειραματικό σταθμό ενώ στην ατζέντα τους είναι και μια διάλεξη που θα κάνουν από το διάστημα σε μαθητές στη Γη.

Η αποστολή έχει μεγάλη σημασία για την Κίνα που προσπαθεί να κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στις υπερδυνάμεις του διαστήματος, ΗΠΑ και Ρωσία.  

Θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια επανδρωμένη και πρόβα τζενεράλε για το μεγάλο στόχο που είναι μια μη επανδρωμένη πτήση στη σελήνη και η αποστολή ενός ρομποτικού οχήματος στην επιφάνεια του δορυφόρου της Γης.

Στην άκρη του μυαλού τους οι Κινέζοι έχουν και μια επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη η οποία όμως προγραμματίζεται ως το 2020.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News