default-image

Πυρά Κινέζων για τη Μισέλ Ομπάμα που "σνόμπαρε" την Κινέζα Πρώτη Κυρία

Κόσμος
Πυρά Κινέζων για τη Μισέλ Ομπάμα που "σνόμπαρε" την Κινέζα Πρώτη Κυρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την έχουν δει να παίζει τύμπανα στο Τρινιντάντ, να βγάζει φωτογραφίες με το iPhone στη σκιά των ερειπίων των Μάγια στο Μεξικό και να πιάνεται χέρι- χέρι με την κόρη ενός αγρότη στην Κόστα Ρίκα. Οι Κινέζοι φαίνεται πως απολαμβάνουν τη γοητευτική Πρώτη Κυρία τους που «κλέβει» την παράσταση από τον σύζυγό της. Για αυτό ανυπομονούσαν να τη συγκρίνουν με την Μισέλ Ομπάμα στη μεταξύ τους συνάντηση. Μόνο που η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ δεν τους έκανε τη... χάρη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Σι Ζινπίνγκ συναντήθηκαν στην Καλιφόρνια, αλλά η Μισέλ Ομπάμα ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες την απόφασή της να παραμείνει στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να μείνει με τις κόρες της. Η απόφασή της ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Κίνα, τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα social media.

Το πρακτορείο China News Service χαρακτήρισε την απουσία της Ομπάμα ως προσβολή για τους Κινέζους και προσθέτει πως επρόκειτο για «αλαζονική εμφάνιση του φόβου της κατωτερότητας». Ούτε η κίνηση καλής θέλησης που έκανε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, στέλνοντας επιστολή στην Πενγκ Λιχουάν δεν φαίνεται να τους συγκίνησε. Σε αυτή την καλωσόριζε στις ΗΠΑ και ανέφερε ως μετάνιωνε που έλειπε, αλλά ήλπιζε να έχει την ευκαιρία σύντομα να επισκεφθεί την Κίνα και να τη συναντήσει εκεί, σύμφωνα με μία αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

«Ακόμη και αν η σύζυγος του Σι Ζιπνπίνγκ δεν νοιάζεται, πολλοί Κινέζοι πιστεύουν ότι αυτή ήταν μια πράξη ασέβειας και αγένειας προς τον Κινέζο ηγέτη», ανέφερε ακόμη το China News Service, σε άρθρο που αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα της υπηρεσίας αλλά κυκλοφόρησε ευρέως στο Twitter και στα διάφορα microblog της Κίνας.

«Φοβόταν της γοητεία της Πενγκ. Είναι πλέον γεγονός ότι η αύρα της Πρώτης Κυρίας της υπερδύναμης του κόσμου δεν μπορεί να νικήσει την Πρώτη Κυρία της Κίνας », έγραψε ένας χρήστης στο διαδίκτυο. Κάποιος άλλος σημείωσε: «Η Μισέλ αποφάσισε να κρυφτεί προτού ταπεινωθεί και έτσι είπε ότι έπρεπε να είναι με τις κόρες της. Μία από τις πιο κοινές δικαιολογίες, ακόμη και στην Κίνα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News