Κόσμος

Ακρωτηριασμένος έφτιαξε μόνος του βιονικά χέρια

Ένας Κινέζος αγρότης που έχασε και τα δύο του χέρια σε ένα φρικτό ατύχημα έχει μετατρέψει  την ατυχία του σε οικογενειακή επιχείρηση κι αφού κατάφερε να φτιάξει μόνος του δύο βιονικά χέρια για τον εαυτό του , πλέον το κάνει με την ίδια επιτυχία και για άλλους ακρωτηριασμένους ανθρώπους. Ο Sun Jifa ακρωτηριάστηκε όταν ένας δυναμίτης για ψάρεμα εκπυρσοκρότησε πρόωρα πριν από 9 χρόνια.

Μη μπορώντας οικονομικά να ανταπεξέλθει σε πρόσθετα μέλη κατέφυγε αρχικά σε ένα φθηνό ζευγάρι χαμηλής ποιότητας που όμως αποδείχθηκε άχρηστο για τον ίδιο και τις γεωργικές του δραστηριότητες. Χρησιμοποιώντας χάλυβα και χωρίς καμία απολύτως καθοδήγηση άρχισε υπομονετικά να κατασκευάζει δύο βιονικά χέρια και αφού τα κατάφερε με επιτυχία το έκανε "επάγγελμα".

Ο 53χρονος σήμερα έχει καταφέρει να πουλήσει μέχρι σήμερα περίπου χίλια χειροποίητα πρόσθετα μέλη για περίπου 3 χιλιάδες γουάν , δηλαδή περίπου 490 δολάρια  κάθε ένα , τιμή που όπως ο ίδιος λέει είναι μόλις το ένα δέκατο , από αντίστοιχα πρόσθετα μέλη που πωλούνται στο εμπόριο.

Σχόλια