Κόσμος

Η Κομισιόν χαιρετίζει τις δεσμεύσεις Ολάντ

«Χαιρετίζουμε την αμέριστη δέσμευση των γαλλικών Αρχών υπέρ της Ευρώπης», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή τη χθεσινή υπόσχεση του Ολάντ για την ανάληψη πρωτοβουλίας προκειμένου να εξέλθει από τον "μαρασμό" της η Γηραιά Ήπειρος, ενώ διευκρίνισε πως αναμένει συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς των γαλλικών Αρχών.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί, μιλώντας στους δημοσιογράφους επισήμανε πως «είναι θεμελιωδώς θετικό» που οι γαλλικές Αρχές προσέρχονται στο διάλογο για την εμβάθυνση της Ε.Ε., ενώ πρόσθεσε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γαλλία συμμερίζονται μία κοινή φιλοδοξία για την Ευρώπη: αυτήν της μεγαλύτερης πολιτικής κι οικονομικής ολοκλήρωσης».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπαγί ανέφερε πως η Επιτροπή είναι «θετική» ως προς μία «πολιτική ένωση» στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρός της Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα παρουσιάσει τις σχετικές προς το θέμα προτάσεις πριν από τις ευρωεκλογές, την επόμενη άνοιξη.

Οι Βρυξέλλες, ωστόσο, αναμένουν τις «συγκεκριμένες προτάσεις» των γαλλικών αρχών, πρόσθεσε ο ίδιος και υπογράμμισε πως «είναι προφανές ότι για εμάς η πολιτική και οικονομική εμβάθυνση περνά από την ενίσχυση της κοινοτικής μεθόδου».

Σχόλια