Κόσμος

Σύννεφα πολέμου στην Συρία

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μ. Ανατολή, μετά τις ισραηλινές επιδρομές κοντά στη Δαμασκό και τις διαβεβαιώσεις του Ιράν είναι έτοιμο να εκπαιδεύσει στρατιώτες της συμμάχου Συρίας.

«Ως μουσουλμανική και φίλη χώρα, στεκόμαστε στο πλευρό της Συρίας και εάν υπάρξει ανάγκη εκπαίδευσης, θα τους την προσφέρουμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο διοικητής του Ιρανικού Πεζικού.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε ένα στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο -κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 στρατιώτες- συνιστούν "κήρυξη πολέμου", είχε δηλώσει νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο CNN, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ αλ Μέκνταντ.

Ο Μέκνταντ πρόσθεσε ότι η επίθεση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι το Ισραήλ έχει συμμαχήσει με τους αντάρτες που πολεμούν για να διώξουν από την εξουσία τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Συρία, υπογράμμισε επίσης ο ίδιος, θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ στον δικό της χρόνο και με τον δικό της τρόπο.

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε παράλληλα ότι η επίθεση "σε θέσεις που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις συνιστούν απόδειξη της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τρομοκρατικές ομάδες που ανήκουν στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, μια από τις πτέρυγες της Αλ Κάιντα", μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

πηγή:nooz.gr

Σχόλια