Κόσμος

Επέστρεψε στη Βενεζουέλα ο Τσάβες

Στη Βενεζουέλα επέστρεψε, μετά από δίμηνη απουσία, ο Ούγκο Τσάβες, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας αλλά και ο ίδιος μέσω Twitter. 


«Φτάσαμε ξανά στην πατρίδα μας την Βενεζουέλα. Σε ευχαριστώ, Θεέ μου. Σε ευχαριστώ, αγαπημένε μου λαέ. Θα συνεχίσουμε τη θεραπεία εδώ», ήταν το μήνυμα του Τσάβες.


Ο Τσάβες είχε φύγει ξαφνικά στην Κούβα λίγο μετά την επανεκλογή του στο ύπατο αξίωμα για να υποβληθεί στις 11 Δεκεμβρίου σε νέα εγχείριση για την αντιμετώπιση του καρκίνου που τον ταλαιπωρεί χρόνια.


Οι πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα εδώ και δύο μήνες τον έδειχναν να αναπνέει μέσω τραχειοτομής. Ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και χαμογελαστός και δίπλα του βρίσκονταν οι κόρες του Μαρία και Ρόζα Βιρτζίνια. Σε μία από αυτές ο Τσάβες φαίνεται να διαβάζει την εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας Granma.


«Σε ευχαριστώ Φιντέλ, Ραούλ και Κουβανοί», έγραψε ο Τσάβες αναφερόμενος στον Κουβανό ηγέτη Ραούλ και τον αδελφό του Φιντέλ.


Και πρόσθεσε: «Εξακολουθώ να κρατιέμαι από τον Χριστό και να εμπιστεύομαι τους γιατρούς και τις νοσοκόμες μου. Νίκη για πάντα! Θα ζήσουμε και θα νικήσουμε!».

Σχόλια