Τα έσοδα από τις υπηρεσίες 5G το 2021

Κόσμος
Τα έσοδα από τις υπηρεσίες 5G το 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2021, τα έσοδα από υπηρεσίες 5G, παγκοσμίως, αναμένεται να ανέλθουν σε 73 δις δολάρια

Μεγάλες είναι οι απολαβές που αποφέρει η εκμετάλλευση της τεχνολογίας του 5G  στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και τους φορείς εκμετάλλευσης της εν λόγω τεχνολογίας. Ενδεικτικά, το 2021, τα έσοδα από υπηρεσίες 5G, παγκοσμίως, αναμένεται να ανέλθουν σε $73 δισ., ποσό που ισούται με το ποσοστό 8,5% των συνολικών εσόδων των παρόχων.

Οι προβλέψεις αναφορικά με τα έσοδα που θα αποφέρουν οι τεχνολογίες 5G για την τρέχουσα χρονιά, υπερβαίνουν κατά πολύ τα έσοδα των $20 δισ., που παρήγαγε η τεχνολογία κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς το 2020 - οπότε το 5G βρισκόταν ουσιαστικά στην εκκίνησή του. Οι εκτιμήσεις θέλουν, μεταξύ 2020 και 2021, τα έσοδα από υπηρεσίες 5G να εκτοξευθούν κατά 250%.

Εξαιρετικά θετικές είναι οι προβλέψεις της εταιρείες Juniper Research για την πορεία της αγοράς του 5G, μιας και σε μία πενταετία, υπολογίζεται ότι η νέα τεχνολογία κινητών δικτύων θα παράγει έσοδα της τάξης των $600 δισ. Παρόλα αυτά οι αναλυτές προειδοποιούν ότι αυτή η ροή εσόδων δεν είναι εξασφαλισμένη, σημειώνοντας ότι οι πάροχοι οφείλουν να δουλέψουν συστηματικά, για να κεφαλαιοποιήσουν τα οφέλη της τεχνολογίας 5G.

Δεδομένων των υψηλών απαιτήσεων, που έχουν οι διάφορες περιπτώσεις χρήσης του 5G, όπως είναι επί παραδείγματι οι υπηρεσίες mobile παιχνιδιών εικονικής, επαυξημένης και μικτής πραγματικότητας, η κατάλληλη προετοιμασία θα είναι κρίσιμης σημασίας, καθώς αναμένεται πραγματική έκρηξη στη χρήση δεδομένων.

Προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν οι φορείς εκμετάλλευσης, προβλέπει η εταιρία, αναφορικά με την ικανοποίηση των απαιτήσεων δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, που προκύπτουν από τα δίκτυα 5G. Έως το 2026, αναμένεται αύξηση της κίνησης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, που δημιουργείται από συνδέσεις 5G, σε 1,5 δισεκατομμύρια Petabytes παγκοσμίως.

Το παραπάνω μέγεθος αντιστοιχεί σε 214 εκατ. ώρες 4K video streaming. Όπως θέλουν εκτιμήσεις, οι νέες περιπτώσεις χρήσης δεδομένων, που θα δημιουργήσει το 5G, θα προκαλέσουν συνολική αύξηση της κυκλοφορίας δεδομένων κινητής τηλεφωνίας κατά 270% εντός πενταετίας.

Ποσοστό που θα ξεπερνά το 80% των δεδομένων 5G θα παράγεται από ευρυζωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας. Ως ουσιαστικό τρόπο να υποστηρίξουν οι φορείς εκμετάλλευσης την έκρηξη της χρήσης δεδομένων, η Juniper συνιστά την αύξηση της εικονικοποίησης και την ενορχήστρωση δικτύου. Παράλληλα, οι αναλυτές προτρέπουν τους παρόχους να επιταχύνουν την ανάπτυξη υποδομών οπτικών ινών, που μπορούν να χειριστούν υψηλή παραγωγή δεδομένων, για να μειώσουν την απειλή κυκλοφοριακής συμφόρησης σε 5G κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Με τους αναλυτές της Juniper να αναφέρουν: “η απόδοση είναι το κλειδί για την παροχή μιας υπηρεσίας, που και ικανοποιεί τη ζήτηση των συνδρομητών 5G και επιτρέπει στους παρόχους να μεγιστοποιήσουν πλήρως τα έσοδα από υπηρεσίες 5G’’.

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News