Καινοτομία

Εκπαίδευση

ΙΤΕ: Διεθνές συνέδριο Βιοπληροφορικής

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, 9:00 πμ, ΙΤΕ

Θα προηγηθεί ημερίδα εκπαίδευσης νέων επιστημόνων στην βιοπληροφορική ανάλυση

Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Ιατρική ακριβείας, Βιοποικιλότητα και Γονιδιωματική Βιολογία», από την επιστημονική εταιρία «Ελληνική Βιοπληροφορική», το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), με συνδιοργανώτρια Αρχή την Περιφέρεια Κρήτης.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Οκτωβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ, ενώ θα προηγηθεί στις 10 Οκτωβρίου ημερίδα εκπαίδευσης περισσοτέρων από 40 νέων επιστημόνων σε μεθόδους αιχμής βιοπληροφορικής ανάλυσης.

«Στόχος του Συνεδρίου αποτελεί η σύγκλιση της ερευνητικής και επιστημονικής κοινότητας στο χώρο της Βιοϊατρικής αλλά και της σύγχρονης Βιολογίας, και το πώς αυτές επηρεάζονται και εξελίσσονται από την καταλυτική επίδραση και συνεισφορά της Βιοπληροφορικής. Η Βιοπληροφορική αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο επιστημονικό κλάδο αιχμής που βρίσκεται στην κορυφή της επιστημονικής πρωτοπορίας και καινοτομίας.

 Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν πλήθος επιφανών επιστημόνων διεθνούς κύρους, οι οποίοι θα καλύψουν τα τρία θεματικά πεδία του Συνεδρίου που αποτελούνε ερευνητικά πεδία αιχμής τόσο στον ακαδημαϊκό-ερευνητικό όσο και στο βιομηχανικό χώρο. Το Συνέδριο έχει προσελκύσει πάνω από 150 επιστήμονες από 16 χώρες, καθώς αποτελεί μείζον γεγονός στο χώρο της Βιοπληροφορικής, της Βιοιατρικής και της σύγχρονης Βιολογίας.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια