Νέες διαβεβαιώσεις - «Ο ENISA δεν φεύγει από το Ηράκλειο»

Ηράκλειο
Νέες διαβεβαιώσεις - «Ο ENISA δεν φεύγει από το Ηράκλειο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα λειτουργεί γραφείο παραρτήματος στο Ηράκλειο

Ειδικοί επιστήμονες προσδιορίζουν τις σύγχρονες τάσεις, απειλές και ευκαιρίες με φόντο τις πρόσφατες εξελίξεις στα μέτρα και την πολιτική για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών, ενώ μέσα από ομιλίες καλύπτουν ποικιλία σημαντικών θεμάτων σε ζητήματα πολιτικής, οικονομίας, έρευνας καθώς και νομικά ζητήματα.

Όλα αυτά στο πλαίσιο του 6ου θερινού σχολείου στην ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών, το οποίο άνοιξε τις πύλες του, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Το 6ο θερινό σχολείο, διεξάγεται στην σκιά της μεταφοράς της έδρας του ENISA στην Αθήνα, με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ Νεκτάριο Ταβερναράκη να αναφέρεται στην πολύ καλή συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό, η οποία μάλιστα θα επεκταθεί, σχολιάζοντας τις εξελίξεις οι οποίες ουσιαστικά δεν επηρεάζουν όπως είπε, τη σχέση του ΙΤΕ με τον ENISA.

"Ο ENISA δεν φεύγει από το Ηράκλειο", δήλωσε ο εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού, επισημαίνοντας ότι θα λειτουργεί γραφείο παραρτήματος στο Ηράκλειο, ανεξάρτητα από το αν, η έδρα του ENISA μεταφέρεται στην Αθήνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ENISA ο οποίος σημείωσε ότι στο νέο κτίριο του Οργανισμού στο Ηράκλειο βρίσκεται το Κέντρο Δεδομένων και ότι είναι πολύ χαρούμενοι για αυτό.

Το συνέδριο το οποίο συνδιοργανώνουν ο ENISA και το Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, θα διαρκέσει έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Στο επίκεντρο βρίσκονται θέματα ασφάλειας και ευκαιρίες που αναδύονται από τις νέες τεχνολογίες ενώ πέρα από τους ειδικούς επιστήμονες, συμμετέχουν στελέχη χάραξης πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από Ιδρύματα της Ευρώπης, τη Βιομηχανία και την Ακαδημαϊκή Κοινότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News