Καινοτομία

Ανακαλύφθηκαν 39 γαλαξίες που μπορούν να «ξαναγράψουν» την ιστορία του σύμπαντος

Πρόκειται για γιγάντιους αχνούς γαλαξίες σε μεγάλη απόσταση στον χρόνο και στον χώρο

Ιάπωνες και Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακάλυψαν 39 - αόρατους έως τώρα - γιγάντιους αχνούς γαλαξίες σε μεγάλη απόσταση στον χρόνο και στον χώρο, καθένας από τους οποίους “γεννά” περίπου 1.000 ήλιους τον χρόνο.

Η ανακάλυψη με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου ALMA στη Χιλή μπορεί να βοηθήσει να ξαναγραφτεί η ιστορία της πρώιμης περιόδου του σύμπαντος.

Αυτοί οι γαλαξίες δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, επειδή δεν μπορούσε να τους δει το οπτικό διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, καθώς το φως τους έχει μήκη κύματος αόρατα στα μάτια μας και στο Hubble. Όμως, έγιναν αντιληπτοί από το ALMA, που “βλέπει” σε αυτό το τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αστροφυσικό Τάο Γουάνγκ του Πανεπιστημίου του Τόκιου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Nature.

Οι γαλαξίες αυτοί απέχουν δισεκατομμύρια έτη φωτός και οι αστρονόμοι τούς βλέπουν σήμερα όπως ήταν κατά τα πρώτα δύο δισεκατομμύρια χρόνια ζωής του σύμπαντος (η παρατήρηση μακρινών αντικειμένων στο σύμπαν ισοδυναμεί με ένα “ταξίδι” στο παρελθόν, αφού το φως τους χρειάζεται τεράστιο χρόνο για να φτάσει στη Γη και να αποκαλύψει την ύπαρξή τους).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια