Καινοτομία

Έκθεση Φωτογραφίας

Διεθνής έκθεση NanoArt στο ΤΕΙ Κρήτης

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018, 8:00 μμ, Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης

Διεθνής έκθεση NanoArt λαμβάνει χώρα στο ΤΕΙ Κρήτης

Το διεθνές συνέδριο International Conference on Physics of Advanced Materials (ICPAM), θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο.

Η 5η διεθνής έκθεση NanoArt, η οποία έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε Φιλανδία, Γερμανία και Ρουμανία, αποτελεί μια νέα προσέγγιση στις τέχνες και βρίσκεται στις παρυφές τέχνης-επιστήμης-τεχνολογίας καθώς αφορά νανοτοπία (τοπία από φυσικές δομές ύλης σε μοριακό και ατομικό επίπεδο) και νανοϋλικά (τεχνητές δομές σε ατομικό και μοριακό επίπεδο που δημιουργούνται στο εργαστήριο μέσω χημικών και φυσικών διεργασιών).

Τα τοπία και οι δομές αυτές είναι ορατές μόνο με εξειδικευμένα επιστημονικά εργαλεία, με τις σχετικές επιστημονικές εικόνες, αφού επεξεργαστούν με διάφορες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, να μετατρέπονται σε έργα τέχνης για το ευρύτερο κοινό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20:00 στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης επί της οδού Δουκός Μποφώρ 20, και θα παραμείνει ανοικτή κατά το διάστημα 25-09-2018 έως 03-10-2018.

Σχόλια