Κως: 63χρονη ξεψύχησε σε καρότσα κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο - Το μοναδικό ασθενοφόρο ήταν σε άλλο περιστατικό

Ελλάδα
Κως: 63χρονη ξεψύχησε σε καρότσα κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο - Το μοναδικό ασθενοφόρο ήταν σε άλλο περιστατικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άτυχη γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο και λόγω του ότι το μοναδικό ασθενοφόρο ήταν σε άλλο περιστατικό, χρησιμοποιήθηκε καρότσα φορτηγού

Με φορτηγό χρειάστηκε να μεταφέρουν οι συγγενείς της, μια 63χρονη με σοβαρό πρόβλημα υγείας, στο Νοσοκομείο της Κω, καθώς το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που έχει προσωπικό, βρίσκονταν σε άλλο περιστατικό. Η γυναίκα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, παρά το γεγονός ότι γιατρός που βρισκόταν μαζί, προσπάθησε να της κάνει ΚΑΡΠΑ για να την επαναφέρει στην ζωή.

Η άτυχη γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο και λόγω του ότι το μοναδικό ασθενοφόρο ήταν σε άλλο περιστατικό, χρησιμοποιήθηκε καρότσα φορτηγού. Περιπολικό της αστυνομίας, προπορευόταν ανοίγοντας δρόμο για το νοσοκομείο, όπως γνωστοποίησε οδοντίατρος – ορθοδοντικός, που προσπάθησε να παράσχει πρώτες βοήθειες στην ασθενή μέσα στη καρότσα του οχήματος, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα. Η 63χρονη κατέληξε.

«Σημερα εφυγε μια ψυχη μεσα απ τα χερια μου,πανω σε μια καροτσα φορτηγου. Σε μια καροτσα φορτηγου,με ενα περιπολικο μπροστα να μας ανοιγει τον δρομο μεχρι το νοσοκομειο. Δεν ξερω αν το ασθενοφορο θα εκανε την διαφορα.Δεν υπηρχε διαθεσιμο μια κι ηταν στο ψαλιδι για αλλο περιστατικο… Ντρεπομαι που στην κω του 2023 η ζωη κι ο θανατος ειναι τοσο φτηνα, πιο φτηνα απ τις κρατησεις στα ξενοδοχεια…» σημειώνει στην ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ορθοδοντικός Γιάννης Μαυρόστομος.

«Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και εκκλήσεις μας στη διοίκηση του ΕΚΑΒ εδώ και τρία χρόνια, για την ανάγκη άμεσης πρόσληψης διασωστών, προκειμένου να κινηθούν και τα άλλα δυο ασθενοφόρα σε περίπτωση που παρουσιάζονται ταυτόχρονα δυο και τρία περιστατικά δεν υπήρξε ανταπόκριση» δήλωσε στην ΕΡΤ πριν από 15 μόλις μέρες ο εκπρόσωπος  της μονάδας ΕΚΑΒ στη Κω, Κώστας Τσαμπής.

Να σημειωθεί ότι στο προαύλιο του ΚΥ στο  Πλατάνι της Κω παραμένουν ακινητοποιημένα και ανενεργά δύο ασθενοφόρα προσφορά του ΔΟΜ και της Fraport, καθώς δεν υπάρχει το απαιτούμενο πλήρωμα για να κινηθούν.

«Επτά μόνιμοι διασώστες και τρείς συμβασιούχοι καλύπτουν οριακά τις βάρδιες του ενός ασθενοφόρου και τα καθημερινά περιστατικά, τις διακομιδές στο Αεροδρόμιο και στο λιμάνι Μαστιχαρίου» δήλωσαν οι εργαζόμενοι προειδοποιώντας για «κινδύνους να χαθούν ζωές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News