Εύα Καϊλή: Επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο - Η ανακοίνωση των δικηγόρων της (vid)

Ελλάδα
Εύα Καϊλή: Επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο - Η ανακοίνωση των δικηγόρων της (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«H κ. Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη να εξέλθει από την οικία της και να ασκήσει πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της που εκπορεύονται από την ιδιότητά της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αναφέρουν οι δικηγόροι

Ελεύθερη είναι από σήμερα η Εύα Καϊλή να επιστρέψει στο Ευρωκοινοβούλιο και «να ασκήσει πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την ιδιότητά της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μέρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από σήμερα, με την εντολή του ερευνητή δικαστή Μισέλ Κλάις και τη συγκατάθεση του ομοσπονδιακού ανακριτή, Ραφαέλ Μαλανίνι, η κ. Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη να εξέλθει από την οικία της και να ασκήσει πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της, που εκπορεύονται από την ιδιότητά της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η περιοριστική συνθήκη της απαγόρευσης εξόδου από το Βέλγιο, που επιβλήθηκε, δεν την ενοχλεί, καθώς η κ. Καϊλή θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνον κατόπιν της δικαστικής αθώωσής της. Τα πειστήρια που τεκμηριώνουν την αθωότητά της αυξάνονται κάθε μέρα».

Μετά την απόφαση να της αφαιρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που της είχε τοποθετηθεί μετά την προφυλάκισή της για τη υπόθεση του Qatar Gate, ο κ. Δημητρακόπουλος εξήγησε στον ΣΚΑΪ ότι η κυρία Καϊλή πλέον θα «μπορεί να εξέρχεται από την κατοικία της, να πηγαίνει με το παιδί της στο πάρκο, να πηγαίνει για ψώνια. (...) Πράγματα που της έχουν λείψει».

Η ίδια δεν έχει ενοχληθεί από την απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, καθώς όπως έχει πει «μόνο αν αθωωθεί θα επιστρέψει στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή θα υποβάλει αίτημα «στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να διαπιστωθεί ότι έγινε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς της από τις βελγικές αρχές. Αν ευδοκιμήσει και κρίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι παραβιάστηκε η ασυλία της, όλες οι πράξεις μέχρι στιγμής ακυρώνονται».

Σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, αφού είπε πως «πρέπει να αποδειχθεί ότι είναι δωροδοκία», δήλωσε πως υπάρχουν στοιχεία ότι δεν την αφορούν.

«Έχει τεκμηριωθεί μέχρι σήμερα ότι τα χρήματα δεν είχαν καμία σχέση με την κ. Καϊλή. Δακτυλικά αποτυπώματα δεν βρέθηκαν ποτέ κι άλλα πολλά αποδεικτικά μέσα».

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News