Εύα Καϊλή: Έβγαλε το βραχιολάκι - Στόχος της να επιστρέψει στο Ευρωκοινοβούλιο (vid)

Κόσμος
Εύα Καϊλή: Έβγαλε το βραχιολάκι - Στόχος της να επιστρέψει στο Ευρωκοινοβούλιο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεσημέρι της Πέμπτης αποφασίστηκε άρση στο καθεστώς της ηλεκτρονικής παρακολούθησης της από την εισαγγελία των Βρυξελλών

Ενάμιση μήνα σχεδόν μετά την αποφυλάκισή της η Εύα Καΐλή βλέπει τις βελγικές αρχές να της επιτρέπουν να βγάλει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Το μεσημέρι της Πέμπτης η εισαγγελία των Βρυξελλών προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει πλέον λόγος η Εύα Καΐλή να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ωστόσο υπάρχουν άλλοι περιοριστικοί όροι.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μπορεί να μην έχει διευκρινιστεί ποιοι περιοριστικοί όροι ισχύουν στην περίπτωση της Εύας Καϊλή, ωστόσο ένας από αυτούς, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα, ή εάν χρειαστεί για κάποιο λόγο να βγει κάποιος από τη χώρα πρέπει να ζητήσει άδεια και εφόσον αυτό επιτραπεί.

Οι συνήγοροί της πάντως, αυτό που έχουν πει είναι, ότι η ίδια η Εύα Καϊλή δεν έχει ενημερωθεί επισήμως για την απόφαση αυτή, επομένως ακόμα δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της, ωστόσο όταν αυτό γίνει και εφόσον λήξει το καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησής της, θα μπορούσε να βρεθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου, καθώς αυτό είναι κάτι που όπως έχει εκφράσει και η ίδια θα το ήθελε πολύ, ενώ έχει πει πως θέλει να αρχίσει να στελεχώνει και το γραφείο της.

Έτσι είναι πολύ πιθανό σύντομα να δούμε την Ελληνίδα πολιτικό πίσω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξάλλου, ο Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος επίσης δεν βρίσκεται πλέον υπό καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης, έχει ήδη επιστρέψει στα έδρανα της Ευρωβουλής.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News