Τσίπρας: Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον Βαρουφάκη, μας ηχογραφούσε - Ο Ανδρουλάκης νομίζει πως του ανήκει ο Ανδρέας Παπανδρέου

Ελλάδα
Τσίπρας: Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον Βαρουφάκη, μας ηχογραφούσε - Ο Ανδρουλάκης νομίζει πως του ανήκει ο Ανδρέας Παπανδρέου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το τρίτο καθώς φαίνεται κόμμα, δεν μπορεί να διεκδικεί να οικειοποιηθεί το δικαίωμα του ελληνικού λαού να εκλέγει αυτόν που θα τον κυβερνήσει για τα επόμενα 4 χρόνια», σημείωσε

Στις πιθανές συνεργασίες μετά τις εκλογές 2023, καθώς και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1. Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τη σχέση του με τον Γιάνη Βαρουφάκη ενώ εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το «κόμμα που θα κερδίσει θα έχει τον πρώτο λόγο», ενώ συμπλήρωσε ότι «το πρώτο με το τρίτο κόμμα μπορούν να κάνουν κυβέρνηση» σύμφωνα με τα δεδομένα. Αναφέρθηκε επίσης και στις δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου: «είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αξιοποιήσει τη δυνατότητα συνεργασίας», σημείωσε.

Τι είπε για τον Βαρουφάκη

«Διεκδικώ την ισχυρότερη εντολή του ελληνικού λαού γιατί επιθυμώ κυβέρνηση μακράς πνοής» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Βαρουφάκης είχε τις εμμονές του κ. Σόιμπλε», είπε ερωτηθείς για το σχέδιο «Δήμητρα», που προτείνει το ΜέΡΑ25. Σε ερώτηση εάν υπήρχε συνάντηση μεταξύ τους, είπε ότι οι σχέσεις τους μετά το 2015 δεν είναι καλές. «Δεν ξέρω αν συναντήθηκε ο Μητσοτάκης με τον Βαρουφάκη, εγώ έχω να συναντηθώ πολλά χρόνια με τον κ. Βαρουφάκη», είπε.

«Με έναν άνθρωπο ο οποίοι ηχογραφούσε τις συνομιλίες μας και εκείνος κοιτούσε να γράψει ένα βιβλίο ή μία ταινία για να κάνει ήρωα τον εαυτό του και να κρεμάσει τους τότε συντρόφους του ως προδότες, δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη», πρόσθεσε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν είναι ιδιοκτήτης του Ανδρέα Παπανδρέου»

«Ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το τρίτο καθώς φαίνεται κόμμα, δεν μπορεί να διεκδικεί να οικειοποιηθεί το δικαίωμα του ελληνικού λαού να εκλέγει αυτόν που θα τον κυβερνήσει για τα επόμενα 4 χρόνια», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι αφού ο κ. Ανδρουλακης «επιμένει για πρόσωπα, δεν θα έπρεπε να προτείνει και κάποιον; Νομίζω ότι είναι μία πρόταση που δεν μπορεί να σταθεί διότι όπτε στη χώρα μας είχαμε ΠΘ οι οποίο δεν ήταν εκλεγμένοι τα αποτελέσματα δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά».

«Πιστεύω ότι κυβέρνηση θα σχηματιστεί από τις εκλογές της απλής αναλογικής, ήδη και ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα αξιοποιήσει την εντολή. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι ανάμεσα στο πρώτο και το τρίτο κόμμα και πιστεύω ότι θα έχει ή πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη για 4 χρόνια ή εμένα σε ένα σχήμα προοδευτικής συνεργασίας για την επόμενη τετραετία», τόνισε ο κ. Τσίπρας

«Ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι ιδιοκτήτης του Ανδρέα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στην ιστορία και πρέπει να σεβαστεί ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλια΄δες ανιδιοτελείς πολίτες που εμπνεύστηκαν από τον Ανδρέα και τον ακολούθησαν, οι οποίοι σήμερα έχουν περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να αποτελεί ένα στοιχείο που θα μας ενώνει», σημείωσε αναφερόμενος στην κριτική Ανδρουλάκη ότι είναι τυμβωρύχος του Ανδρέα.

Το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

«Το κόστος της μείωσης του ΦΠΑ θα είναι μηδενικό στον προϋπολογισμό. Είχαμε υπερέσοδα 4,5 δισ. ευρώ γιατί παρά την ακρίβεια ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αφήσει υψηλό το ΦΠΑ στα τρόφιμα. Αυτά τα έχει ο κ. Μητσοτάκης για να δίνει τα κουπόνια στη μεσαία τάξη. Διατηρεί υψηλά το ΦΠΑ για να δίνει επιδοτήσεις στους πολίτες. Πάνω από 10 δισ. ευρώ είχαν κέρδη οι επιχειρήσεις το 2022. Αυτό που περιγράφω είναι μια αναδιανομή εισοδήματος», εξήγησε ο Αλ. Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρεοκόπησε τη χώρα η Νέα Δημοκρατία τη χρεοκόπησε», είπε και συνέχισε: «Οι δεσμεύσεις μας είναι απόλυτα κοστολογημένες και ρεαλιστικές και το κόστος τους είναι λιγότερο από το μισό των απευθείας αναθέσεων και των κλειστών διαγωνισμών της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News