Αρσάκειο: "Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι" αυτά είπαν οι 6 νταήδες στην αστυνομία

Ελλάδα
Αρσάκειο: "Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι" αυτά είπαν οι 6 νταήδες στην αστυνομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Πάνε και απειλούν τα παιδιά ότι μην τολμήσεις και μιλήσεις και μην πεις τι έγινε, διότι θα δεις τι θα πάθεις"

Οι 6 νταήδες στο Αρσάκειο ομολόγησαν στην Αστυνομία τον εκφοβισμό που ασκούσαν στον 15χρονο συμμαθητή τους, τον οποίον τύλιξαν με πετονιά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

«Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι», είπαν οι έξι θύτες στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Στις καταθέσεις τους στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, οι έξι ομολόγησαν ότι επιδίδονταν συστηματικά σε λεκτικό και σωματικό bullying σε βάρος του αγοριού. Οι άλλοι συμμαθητές τους τους χαρακτηρίζουν νταήδες. Οι έξι θύτες χαρακτήρισαν την συμπεριφορά τους «παιχνίδι» και «πλάκα». Υποστήριξαν μάλιστα ότι δεν ήταν οι μόνοι που παρενοχλούσαν τον 15χρονο. Οι έξι αναμένεται, την Μεγάλη Τρίτη, μαζί με τους γονείς τους να βρεθούν ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων του ιδιωτικού Γυμνασίου, στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας του σχολείου για το περιστατικό του εκφοβισμού. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η λήψη καταθέσεων από τους εμπλεκόμενους μαθητές, τους κηδεμόνες τους και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενώ παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε η Διοίκηση του Γυμνασίου από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

«Δεν ήμασταν μόνον εμείς»

«Δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς. Τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο. Τον πειράζαμε και τη συγκεκριμένη μέρα και έτσι για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του 5-6 παιδιά, τον δέσαμε με τη πετονιά αλλά ξέφυγε λίγο η κατάσταση», ισχυρίζονται οι 6 μαθητές στην κατάθεση τους, περιγράφοντας το bullying σε βάρος του συμμαθητή τους ως… πλάκα. Είναι ενδεικτικό ότι όπως αναφέρουν συγγενείς μαθητών, ορισμένοι από τους δράστες, δείχνουν αμετανόητοι, ενώ άλλοι… απειλούν συμμαθητές τους. «Κάποια (από τα παιδιά) δείχνουν μια μεταμέλεια, κάποια δείχνουν μια ειρωνεία. Στο ερώτημα ενός καθηγητή “γελάς ακόμα;” σε έναν από τους δύο, είπε “ναι, δεν έχω κάνει τίποτα για να μη γελάω”. Και συνέχιζαν να κάνουν πλάκα μεταξύ τους», περιγράφει χαρακτηριστικά μητέρα μαθήτριας, ενώ άλλος γονέας αναφέρει: «Πάνε και απειλούν τα παιδιά ότι μην τολμήσεις και μιλήσεις και μην πεις τι έγινε, διότι θα δεις τι θα πάθεις».

Ο δικηγόρος του ενός εκ των έξι

Μιλώντας στην εφημερίδα ο δικηγόρος της οικογένειας του ενός 15χρονου, Λεωνίδας Κοτσαλής, δηλώνει: «Η οικογένεια είναι αναστατωμένη. Με διαβεβαίωσε ρητά ο εντολέας μου ότι δεν έχει κάνει κάτι πολύ σοβαρό. Τα παιδιά πηγαίνουν κανονικά στη τάξη. Λειτουργούν κανονικά. Είναι θετικό αυτό». Όπως σημειώνει ο δικηγόρος, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την πρώτη στιγμή «να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι και να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου, χωρίς να γίνει σίριαλ η συγκεκριμένη υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται ανήλικοι».

Πώς άρχισε πέρυσι ο εκφοβισμός

«Ήταν η ίδια παρέα μαζί με κάποιο άλλο παιδί που δεν είναι πλέον στο σχολείο που είχε ξεκινήσει από πέρυσι λεκτικό bullying. Την κατάσταση αυτή την διαχειριζόμουν εγώ με το σχολείο και με το γιο μου με τις καθηγήτριες και τη διεύθυνση. Αυτά που γίνονται φέτος είναι απόηχος των περυσινών. Από τον Δεκέμβριο βλέπω το παιδί μου με τικ, το οποίο το έχει κάθε φορά που έχει μια ψυχολογική πίεση, το είχε και πέρυσι. Tον ρωτούσαμε τι συμβαίνει στο σχολείο. Δεν μας απέκρυψε κάτι, συμβαίνει κάτι μας είπε, αλλά θέλω να το διαχειριστώ μονός μου», ανέφερε η μητέρα του 15χρονου μιλώντας στον Σκαϊ. Μάλιστα περιγράφει ότι εκτός από τις εκδηλώσεις συμπαράστασης, υπάρχουν μαθητές στο Αρσάκειο που υποστηρίζουν τους θύτες.

Ο 15χρονος είχε αποφασίσει να αντιμετωπίσει σιωπηλά τον «εφιάλτη» που βίωνε και να διαχειριστεί μόνος του τους νταήδες. Είναι ενδεικτικό ότι αν δεν υπήρχαν τα σημάδια στο λαιμό από την πετονιά, ο μαθητής δεν θα είχε μιλήσει ποτέ στην οικογένεια του και θα συνέχιζε να υπομένει τον «Γολγοθά» του σχολικού εκφοβισμού.

Αρσάκειο: «Αποδοκιμάζουμε όσα έλαβαν χώρα στο σχολείο μας» – Τι ζητεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Οι δάσκαλοι το έλεγαν παιχνίδι

«Οι δάσκαλοι λοιπόν τους είπαν ότι υπήρξε ένα περιστατικό, ένα παιχνίδι, παιχνίδι, μεταξύ των μαθητών του γυμνασίου. Δε συμβαίνει τίποτα απολύτως. Μην αναστατώνεστε», αναφέρει μητέρα μαθήτριας στο Αρσάκειο, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Μάλιστα όπως περιγράφουν γονείς, η διεύθυνση του σχολείου λίγες μόλις ημέρες πριν το συμβάν είχε προχωρήσει σε σύσταση στις οικογένειες μαθητών, ζητώντας τους: «μην είστε τόσο υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά σας για το θέμα του bullying. Θα πρέπει να είστε λίγο πιο ήρεμοι με τα παιδιά σας, να διαχειρίζεστε καλύτερα τις καταστάσεις».

Παρά την μέχρι πρόσφατα… «χαλαρή» προσέγγιση στα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, μετά το σάλο που προκάλεσε το σοκαριστικό συμβάν της προηγούμενης Παρασκευής, τα εσωτερικά όργανα του σχολείου, αναμένεται να διεξάγουν έρευνα, τόσο για τις ευθύνες των εμπλεκόμενων μαθητών, όσο και για τυχόν παραλείψεις από καθηγητές που ενδεχομένως είχαν εικόνα για αντίστοιχες συμπεριφορές. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μετά τη Μεγάλη Τρίτη, όταν πρόκειται να συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων του Αρσακείου.

Καθηγητές «θεατές»

Ναρκωτικά, περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, κάθε λογής πειθαρχικά παραπτώματα και καθηγητές… απλοί θεατές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα παραπάνω περιγράφουν ανήσυχοι γονείς μαθητών του σχολείου, δηλώνοντας ότι το συμβάν με την πετονιά δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Ο 15χρονος, φέρεται να έπεφτε συστηματικά θύμα bullying, ενώ το ίδιο συνέβαινε και με άλλους μαθητές του σχολείου. Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν τυλίξουν με πετονιά το αγόρι, οι «νταήδες» του Αρσακείου, είχαν κατεβάσει το παντελόνι σε έναν συμμαθητή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News