Ελλάδα

Βορίδης: «Αμοιβαία ωφελημένοι παραγωγοί και καταναλωτές από τη λειτουργία των Φορέων Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών»

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε τον κεντρικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, συνδράμοντάς τις ουσιαστικά σε ζητήματα οργάνωσης

Στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των νεοσύστατων Φορέων Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής και Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε την ίδρυση των νέων αυτών νομικών προσώπων ως την ενσάρκωση μιας κοινής φιλοδοξίας της πολιτείας και των επαγγελματιών που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών με τελικό ωφελημένο τον καταναλωτή.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο του θεσμού των λαϊκών αγορών, ο οποίος αποκομίζει στους εμπλεκόμενους παράγοντες διπλό όφελος. Αφενός, όπως είπε, διασφαλίζει την πρόσβαση των καταναλωτών σε ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα με καλύτερη τιμή και αφετέρου βελτιώνει την εμπορική θέση των παραγωγών και καθιστά την εργασία των αγροτών ελκυστικότερη, δημιουργώντας ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο έναντι άλλων οργανωμένων μονάδων της αγοράς. Όπως εξήγησε, αυτό το ίδιο ανταγωνιστικό πλαίσιο διαμορφώνει ίσους όρους για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, αποτρέποντας τη δημιουργία καρτέλ, καλώντας παράλληλα όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές να διασφαλίσουν ότι οι σχέσεις ανταγωνισμού που θα διαμορφωθούν μεταξύ τους θα διέπονται από ισοτιμία, διαφάνεια και αξιοπιστία.

Επιπροσθέτως, ο κ. Βορίδης επισήμανε τον κεντρικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, συνδράμοντάς τις ουσιαστικά σε ζητήματα οργάνωσης.

Τέλος, ο υπουργός καθόρισε ως προτεραιότητα των Φορέων Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών την εκπόνηση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης που θα αποτυπώσει εμφατικά την υψηλή φιλοδοξία τους για παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών, καθιστώντας παράλληλα το ζήτημα των αποτελεσματικών ελέγχων κομβικό σε αυτή τους την προσπάθεια.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια