11ο ΓΕΛ Ηρακλείου για Τέμπη: «Αρκετά σωπάσαμε! Πόσες ακόμα ψυχές θα θρηνήσουμε; Πόσα όνειρα θα καούν;»

Κρήτη
11ο ΓΕΛ Ηρακλείου για Τέμπη: «Αρκετά σωπάσαμε! Πόσες ακόμα ψυχές θα θρηνήσουμε; Πόσα όνειρα θα καούν;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου με τη συμμετοχή πολλών σχολείων αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3/3

Οι μαθητές/τριες του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου προχώρησαν σήμερα σε δράση διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Με τα σώματά τους σχημάτισαν τη φράση: ΟΛΟΙ... ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ στην αυλή του σχολείου τους.

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη και στέρησε τη ζωή τουλάχιστον 40 συνανθρώπων μας (στην πλειοψηφία τους φοιτητές), εξάλλου, οι μαθητές και οι καθηγητές του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου διεξήγαγαν διάλογο, στον οποίο εκφράστηκαν έντονοι προβληματισμοί σχετικά με την αναποτελεσματικότητα του κράτους στις δημόσιες δομές και υπηρεσίες (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Παιδεία, Υγεία). Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από την πλευρά των παιδιών, τόσο στις συζητήσεις, όσο και στην πραγματοποίηση διαφόρων δράσεων.

Αναμένεται να πραγματοποιηθεί σχετική πορεία στις 3/3/2023 με τη συμμετοχή πολλών σχολείων του Ηρακλείου.

«Πόσες ακόμα ψυχές θα θρηνήσουμε; Πόσα ακόμα όνειρα θα καούν;», αναφέρει το 15μελές του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιες δράσεις με σκοπό τη διαμαρτυρία για το πολύνεκρο δυστύχημα αλλά και τη συμπαράσταση στους τραυματίες και τις οικογένειες των νεκρών έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλα σχολεία της Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News