Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Σε εφέτη ειδικό ανακριτή ενδέχεται να ανατεθεί η ανάκριση

Ελλάδα
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Σε εφέτη ειδικό ανακριτή ενδέχεται να ανατεθεί η ανάκριση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να συγκληθεί η Ολομέλεια του Εφετείου της Λάρισας, προκειμένου η δικαστική διερεύνηση της σοβαρής αυτής υπόθεσης να ανατεθεί σε εφέτη - ειδικό ανακριτή, που κατά τεκμήριο είναι εμπειρότερος δικαστικός λειτουργός.

Το ενδεχόμενο η δικογραφία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή της Λάρισας, μελετούν οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο in.gr, αμέσως μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με σοβαρές υποθέσεις μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος, η κύρια ανάκριση ενδέχεται να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Στόχος η ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας το ταχύτερο

Για το λόγο αυτό, εξετάζεται το ενδεχόμενο να συγκληθεί η Ολομέλεια του Εφετείου της Λάρισας, προκειμένου η δικαστική διερεύνηση της σοβαρής αυτής υπόθεσης να ανατεθεί, αντί σε πρωτοδίκη ανακριτή, όπως συνήθως συμβαίνει, σε εφέτη ειδικό ανακριτή, που κατά τεκμήριο είναι εμπειρότερος δικαστικός λειτουργός, με στόχο η ανακριτική διαδικασία να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό, ώστε να οδηγηθεί η υπόθεση στο αρμόδιο ακρατήριο για την απόδοση ποινικών ευθυνών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News