Θεοδωρικάκος: Έρευνα για αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που ενέχονται σε κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων

Ελλάδα
Θεοδωρικάκος: Έρευνα για αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που ενέχονται σε κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται να συνομιλούν με νονούς της νύχτας και να “στηρίζουν” κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων, σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας

Στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αποστέλλεται με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, στο οποίο γίνεται λόγος για εμπλοκή αστυνομικών σε παράνομα κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων.  

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Εντωμεταξύ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος διέταξε άμεση διερεύνηση των μηνυμάτων, στα οποία ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ φέρονται να συνομιλούν με νονούς της νύχτας και να “στηρίζουν” κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο τη διενέργεια έρευνας και ζήτησε να αναλάβουν την υπόθεση δύο εισαγγελείς λόγω της σοβαρότητάς της προκειμένου να ολοκληρωθεί γρήγορα.

Σημειώνεται ότι τις συνομιλίες έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συνομιλίες βρέθηκαν σε εφαρμογές (Viber και WhatsApp) κινητών τηλεφώνων προσώπων που έχουν δολοφονηθεί με συμβόλαια θανάτου εδώ και μήνες. Ο πρώτος εντοπισμός τέτοιων συνομιλιών έγινε μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων.

Κατά το δημοσίευμα, σε αυτές τις συνομιλίες φέρονται να ακούγονται νυν ανώτατοι παράγοντες της ΕΛΑΣ να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς. Η βοήθεια θα ερχόταν με πλημμελείς ελέγχους ώστε τα κυκλώματα να μπορέσουν να συνεχίσουν την παράνομη δραστηριότητά τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επικαλούνται πρόσβαση σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να αναλάβουν κρίσιμες θέσεις αστυνομικοί της επιλογής τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News