Ανακοίνωση της οικογένειας του Κωνσταντίνου: 6 έως 10:30 η σορός στο παρεκκλήσι, στις 12 η κηδεία τη Δευτέρα

Ελλάδα
Ανακοίνωση της οικογένειας του Κωνσταντίνου: 6 έως 10:30 η σορός στο παρεκκλήσι, στις 12 η κηδεία τη Δευτέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Κωνσταντίνου για την κηδεία του

Ανακοίνωση για τα διαδικαστικά της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εξέδωσε η οικογένειά του. «Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12.00 μ.μ. την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι. Από τις 06.00 π.μ. έως τις 10.30 π.μ. προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου».

Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:

Νωρίς το πρωί το προσκύνημα, για να αποφύγουν τις ουρές

Το λαϊκό προσκύνημα δεν θα γίνει αλλά θα δοθεί η δυνατότητα για ένα τετράωρο σε όποιον θέλει να αποδώσει τιμές στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Καθώς η κηδεία επελέγη να γίνει στις 12 το μεσημέρι, η σορός του τέως βασιλιά θα μεταφερθεί από τις 6 το πρωί και θα παραμείνει ως τις 10:30 στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

Η πρόσκληση που έχει αποσταλεί στους καλεσμένους αναγράφει ως ώρα προσέλευσης στη Μητρόπολη Αθηνών, 10 το πρωί.

Οπως έχει γίνει γνωστό, θα ακολουθηθεί κάποιο πρωτόκολλο από την οικογένεια, οι καλεσμένοι θα καθίσουν βάσει του αξιώματός τους, και θα υπάρχουν μόνον αριθμημένες θέσεις -περίπου 200-, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο συνωστισμού.

Μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους πέντε εν ενεργεία βασιλείς, με τις συζύγους τους, δύο πρίγκιπες διάδοχοι και άλλα μέλη βασιλικών οικογενειών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News