Ηλιόπουλος: «Ο κ. Οικονόμου υποτιμά την κρισιμότητα του Προεδρικού Διατάγματος»

Ελλάδα
Ηλιόπουλος: «Ο κ. Οικονόμου υποτιμά την κρισιμότητα του Προεδρικού Διατάγματος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου:

«Ο κ. Οικονόμου λέει για άλλη μια φορά συνειδητά ψέματα ή αγνοεί τους βασικούς κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.

Είναι αδιανόητο να υποτιμά την κρισιμότητα του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος καθώς αυτό ορίζει τις σχέσεις όλων των εργαζομένων του πολιτισμού με το ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αποτελεί ντροπή ότι για πρώτη φορά οι απόφοιτοι καλλιτεχνικών σχολών ορίζονται ως απλοί απόφοιτοι λυκείου.

Ο μόνος τρόπος πραγματικά για να μην υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στους εργαζόμενους των συγκεκριμένων κλάδων είναι η άμεση κατάργηση του συγκεκριμένου ΠΔ. Η άρνηση κατάργησης του απλά θα αποδείξει για άλλη μια φορά τον βαθιά απαξιωτικό και υποτιμητικό τρόπο με τον οποίο το καθεστώς Μητσοτάκη αντιμετωπίζει συνολικά τον χώρο του πολιτισμού και τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Τέλος για να μην αφήσουμε κανένα ψέμα αναπάντητο υπενθυμίζουμε ότι με διάταξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στην σχέση τους με την δημόσια διοίκηση είχαν το καθεστώς αποφοίτων ΤΕ. Αυτό καταργεί το συγκεκριμένο ΠΔ.

Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων του πολιτισμού να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις απέναντι στη νέα αδικία που επιχειρεί να επιβάλει το καθεστώς Μητσοτάκη. Μια κοινωνία με Δικαιοσύνη είναι μια κοινωνία με σεβασμό στον πολιτισμό και στους εργαζόμενους του.»

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News