Αυτός είναι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή που συνελήφθη για σκάνδαλο διαφθοράς (εικόνες)

Ελλάδα
Αυτός είναι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή που συνελήφθη για σκάνδαλο διαφθοράς (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δύο τους είναι μαζί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και μάλιστα έχουν μια κόρη

Στη σύλληψη τόσο της  Εύας Καϊλή, όσο και του σύντροφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, προχώρησαν οι βελγικές αρχές την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, μετά τη μεγάλη υπόθεση διαφθοράς από Καταριανούς αξιωματούχους που ήρθε στο φως.

Η 44χρονη Ελληνίδα Ευρωβουλευτής διεγράφη, μάλιστα, από το ΠΑΣΟΚ, ύστερα από απόφαση του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη.

Η Εύα Καϊλή διατηρεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεσμό με τον γοητευτικό 35χρονο Ιταλό Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον οποίο γνώρισε στις Βρυξέλλες, όπου εργαζόταν ως σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι δύο τους ερωτευτήκαν κεραυνοβόλα και στις 24 Φεβρουαρίου του 2021 ολοκλήρωσαν τον έρωτα τους, με την Εύα Καϊλή να φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο ονόμασαν Αριάνα. Δεν έχουν παντρευτεί, αλλά έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

Ο Φραντσέσκο γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μιλάνο και σπούδασε Πολιτικές και Διεθνείς Επιστήμες στο πανεπιστήμιο της πόλης. Το 2008 και αφού αποφοίτησε, ξεκίνησε την πρακτική του στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου ύστερα από ενάμιση χρόνο προσελήφθη και εργάζεται μέχρι σήμερα.

Μέσα σε μια δεκαετία, ο Τζιόρτζι κατάφερε να κτίσει μια σπουδαία καριέρα στην Ευρωβουλή, αποκτώντας σημαντικές και κομβικές γνωριμίες. Εξειδικεύεται στα ευρωπαϊκά προγράμματα σχεδιασμού έργων και αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων. Είναι ο άνθρωπος, δηλαδή, που επιλαμβάνεται όλων των σταδίων υλοποίησης ενός έργου με ευρωπαϊκά κονδύλια -από την ένταξη έως την τελική αξιολόγηση.

Οι καθημερινές του επαφές αφορούν πολλούς κλάδους και οργανισμούς, από βουλευτές και αξιωματούχους διαφόρων χωρών, έως ΜΚΟ και πρεσβείες. Κάπως έτσι ήρθε σε επαφή και με τους Καταριανούς αξιωματούχους αναφορικά με μια συνεργασία για το Μουντιάλ 2022 του Κατάρ.

Εκτός από ένας πολυάσχολος επαγγελματίας, ο Τζιόρτζι είναι και ένας νέος άνθρωπος που απολαμβάνει τη ζωή, με ιδιαίτερη αγάπη στη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα.

Τις τελευταίες ώρες, βέβαια, το όνομα του φιγουράρει στα διεθνή μέσα όχι για τις επαγγελματικές του επιτυχίες, αλλά για τη σύλληψη και φερόμενη εμπλοκή τόσο του ίδιου, όσο και της αγαπημένης του, Εύας Καϊλή, σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Πηγή: Debate

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News