Emirates: Τούρκο υπήκοο αναζητούσε η CIA - Εντοπίστηκε εκτός της πτήσης στην Αθήνα

Ελλάδα
Emirates: Τούρκο υπήκοο αναζητούσε η CIA - Εντοπίστηκε εκτός της πτήσης στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ύποπτος που αναζητούσαν οι Αρχές των ΗΠΑ δεν εντοπίστηκε σε μία από τις δύο πτήσεις της Emirates, αλλά σε περιοχή της Αθήνας όπου έγινε και η προσαγωγή του

Αρχικά οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ διαβίβασαν πληροφορία στην Αθήνα πως ο ύποπτος που αναζητούσαν ενδεχομένως να έχει επιβιβαστεί σε πτήση της Emirates. Μετά από το θρίλερ που εκτυλίχθηκε με το πρώτο αεροσκάφος της Emirates που δεν πρόλαβε να απογειωθεί και το δεύτερο που τελικά προσγειώθηκε κατά προτεραιότητα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου το περίμεναν το βράδυ της Πέμπτης αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η πληροφορία έκανε λόγο για άτομο τουρκικής υπηκοότητας που είναι ύποπτο για τρομοκρατία.

Οι αμερικάνικες υπηρεσίες δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν σε ποια από τις δύο πτήσεις της Emirates μπορεί να έχει επιβιβαστεί ο ύποπτος κι έτσι αποφασίστηκε να καθηλωθούν και τα δύο αεροσκάφη για να γίνει έλεγχος σε όλους τους επιβάτες. Οι αμερικάνικες υπηρεσίες διαβίβασαν στις ελληνικές Αρχές τα στοιχεία του υπόπτου, προκειμένου να γίνει έλεγχος σε όλους τους επιβάτες. Τελικά ο ύποπτος δεν εντοπίστηκε σε κάποιο από τα αεροσκάφη. Σύμφωνα ωστόσο με νεότερες πληροφορίες, εντοπίστηκε στη συνέχεια από την ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα και προσήχθη.

Πρόκειται για Τούρκο που ζει εδώ και αρκετό καιρό στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πρόκειται για έναν 35χρονο Τούρκο, αραβικής καταγωγής ο οποίος διαμένει τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος είχε κάνει αίτηση ασύλου, του είχε εγκριθεί μια προσωρινή άδεια παραμονής στην Ελλάδα ενώ η οικογένειά του φαίνεται να μένει μόνιμα στην Αμερική. Ο 35χρονος φέρεται να έχε καταθέσει πρόσφατα τα χαρτιά του στην πρεσβεία έτσι ώστε να εκδώσει βίζα για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι ο άντρας αυτός δεν έχει συλληφθεί αλλά εξετάζεται.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι το ένα αεροσκάφος της Emirates δεν πρόλαβε να απογειωθεί και έτσι ήταν πιο απλή η διαδικασία ελέγχου των επιβατών, ενώ το άλλο πραγματοποίησε επιστροφή στην Αθήνα. Όταν μάλιστα εισήλθε στο FIR Αθηνών, δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας το συνόδευσαν μέχρι το «Ελ. Βενιζέλος». Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλάνο πετούσε αποκλειστικά πάνω από τη θάλασσα, ενώ άδειασε τα καύσιμά του (όπως προβλέπει το πρωτόκολλο σε αυτές τις περιπτώσεις).

Τελικά, το αεροσκάφος προσγειώθηκε κατά προτεραιότητα στο «Ελ. Βενιζέλος», όπου το περίμεναν αστυνομικές δυνάμεις.

Οι επιβάτες της πτήσης που προέρχονταν από το Ντουμπάι έμειναν εντός του αεροσκάφους, ενώ αυτοί που είχαν επιβιβαστεί σε αυτό από την Αθήνα αποβιβάστηκαν. Μετά από ενδελεχή έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος δεν ήταν μέσα στο αεροσκάφος ούτε υπήρχε κάποιο ύποπτο αντικείμενο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News